Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Plavo je opet u modi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dodge najavio povratak plave krvi s novim Charger Daytona izdanjem.

Na međunarodnom auto salonu u Los Angelesu Dodge je obznanio povratak legendarne Charger Daytone. Automobil će biti dostupan u Charger R/T i Charger R/T Road & Track verzijama, a nova Charger Daytona označava povratak jedinstvenog stila povijesne Daytone sa svim modernim tehnološkim rješenjima i performansama koje trenutačno nudi postojeća modelska linija Chargera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

''Sa svojih 370 konjskih snaga koliko dostavlja HEMI V8 motor, stražnjim pogonom i ikonskim dizajnom, Dodge Charger iskonski je američki 'muscle car' za moderno doba, a nova Charger Daytona tu filozofiju odvodi na sljedeću razinu i odaje počast svom povijesnom imenjaku 'Daytoni','' rekao Reid Bigland, predsjednik i izvršni direktor Dodge Branda. ''Priča počinje s legendarnim HEMI motorom i jedinstvenim stilskim detaljima kako u unutrašnjosti tako i izvana koje su savršena kombinacija povijesnog nasljeđa, performansi i vrijednosti za novac pri početnoj cijeni od malo manje od 33.000 dolara po preporuci proizvođača (MSRP – Manufacturer's Suggested Retail Price),'' dodaje Bigland.

Daytona će biti dostupna u jedinstvenim bojama karoserije, poimence Daytona Blue kao glavna boja, Bright White, Billet Silver i Pitch Black, a također će biti dodatno stilski naglašena posebnim tamnim detaljima koji su inspirirani legendarnim muscle car dizajnom Dodge Chargera.

Satin Black nijansa crne boje ukrašava prednju rešetku s ''R/T'' oznakom u crvenoj boji; u crnoj boji izvedena je posebna grafika na poklopcu motora u obliku dvije trkaće pruge a crno je i krovište kao i stražnji R/T spojler i ''DAYTONA'' grafika na gornjem dijelu stražnjeg branika. Dodge Charger Daytona ležati će na ekskluzivnim 20-inčnim peterokrakim aluminijskim naplatcima s Gloss Black detaljima.

Svi Daytona modeli imati će 'Daytona Blue' pokrov motora, performansni prijenosni omjer od 3.06 u korist stražnje osovine, polugice za promjenu brzina na upravljaču sa Sport načinom rada i performansni upravljački sustav i ovjes.

►►►   Dodge izbacio Challenger Rallye Redline

►►►   Dodge Charger SRT8

 

Unutrašnjost Charger Daytona Road & Track verzije dolazi s jedinstvenim grijanim i ventiliranim sjedalima od Nappa kože i brušene kože s Daytona Blue prošivima. Daytona R/T nudi isti izgled s posebno rađenim sportskim sjedalima s presvlakama od tkanine. Prednji nasloni sjedala nose ušiven znak ''DAYTONA'' naravno u plavoj boji.

Jedinstveni ukrasni detalji od brušenog aluminija okružuju 8.4-inčni Uconnect ekran na dodir i mjerne instrumente na instrumentnoj ploči, kao i područje oko mjenjača i držača za čaše na središnjem grebenu. Dojam je upotpunjen Mopar papučicama, 552-wata jakim Beats Audio sustavom s 10 zvučnika i posebnom oznakom ''DAYTONA'' sa serijskim brojem automobila na komandnoj ploči.

Dodge Charger Daytona proizvoditi će se u pogonu Chrysler Group LLC-a u Ontariju, a u prodaju stiže u prvoj polovici sljedeće godine pri početnoj MSRP cijeni od 32.990 dolara za R/T verziju te 36.495 dolara za R/T Road & Track Daytona modele.


 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene