Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VOZILI SMO

Može li se Renault Koleos istaknuti u bogatom SUV svijetu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Renault drugim pokušajem želi ime Koleos napraviti svojom uspješnicom, a nakon prvih dojmova, u tome bi mogao i uspjeti

U okolici Zagreba isprobali smo drugu generaciju najvećeg Renaultovog SUV-a, koji je preuzeo atraktivan dizajn od modela Talisman, ispunio unutrašnjost brojnim luksuznim elementima i opremio se tehnologijom posljednjeg datuma

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tri reda sjedala Novi Renault Koleos će biti veći od svog prethodnika Slika nije dostupna Modno osviješteni mališan [TEST] Renault Captur 1.5 dCi Helly Hansen

Za razliku od 15 cm kraćeg prethodnika, novi model je gabaritima 4673 x 1864 x 1678 mm ušao u središte D segmenta, koji je nekoć bio rezerviran za luksuzne marke, dok ga danas čine i Škoda Kodiaq, Nissan X-Trail, Kia Sorento te brojni drugi. Vrlina mu je prostranost koja zahvaljujući 2710 mm međuosovinskog razmaka koljenima putnika straga pruža najviše mjesta u klasi (289 mm). Jednako tako i prtljažnik se može pohvaliti s 579 l obujma dostupnih u svakom trenutku, a preklapanjem stražnjeg reda sjedala, oslobađa se sveukupnih 1795 l.

Na popisu se nalaze tri paketa opreme – ZEN, INTENS i INITIALE PARIS – od kojih već ulazni dolazi sa 7'' zaslonom osjetljivim na dodir, navigacijom, Apple CarPlayom i Android Autom te automatskom dvozonskom klimatizacijom, a ako se odabere najviša razina opremljenosti, uz Bose audio sustav s 12 zvučnika, kožna grijana i hlađena sjedala sprijeda te otvaranje i zatvaranje prtljažnika bez ruku, i najzahtjevniji će kupci biti zadovoljeni.

Najveći SUV model francuskog proizvođača, koji se proizvodi u Južnoj Koreji, uskoro će biti podvrgnut testiranju sigurnosti NCAP-a, a očekuju se najbolje ocjene, kao i kod ostalih modela u Renaultovoj gami. Razlog zašto su Francuzi toliko sigurni u uspjeh je niz aktivnih i pasivnih sigurnosnih sustava, poput sustava upozorenja na promjenu voznog traka, upozorenja na frontalni sudar, automatskog kočenja u nuždi i prednji, stražnjih te bočnih zračnih jastuka i zavjesa. Valja napomenuti kako Koleos dolazi i s adaptivnim tempomatom, međutim u Hrvatskoj će ta mogućnost biti dostupna tek od 2018.

Od zanimljivosti svakako treba istaknuti produžene dijelova vrata koji pokrivaju pragove te ih tako održavaju čistima, što putnicima onemogućava prljanje nogavica pri izlaženju iz vozila. Vrlo efektno i korisno, a jednostavno rješenje. Jednako tako, budući da bi Koleos mogao biti korišten za vuču prikolice s čamcem ili kampkućice, dolazi i s opcijom elektronske kuke za vuču, koja se pritiskom na tipku u prtljažniku uvlači ispod vozila, odnosno izvlači van.

Ponuda motora za naše, a i ostatak europskog tržišta donosi dva izbora. Oba su dizelska, od kojih je 1,6-litreni dCi sa 130 KS ulazni motor, a slijedi ga 2,0-litreni sa 175 KS. Slabiji je uparen sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem i pogonom na prednje kotače, dok snažniji dolazi u nekoliko verzija – s pogonom na prednje kotače i automatskim mjenjačem bez stupnjeva te s 4x4 pogonom i ručnim ili automatskim mjenjačem.

Cjenik počinje s 219.900 kuna, koliko je potrebno je izdvojiti za ulazak u Kol(e)osalni svijet druge generacije Renaultovog najvećeg SUV-a, kojim se dobiva ulazni paket opreme ZEN i početni motor s ručnim mjenjačem. Sredina ponude zahtijeva 289.900 kuna, dok najluksuzniji model INITIALE PARIS stoji 339.900 kuna i donosi najbolje što Renault trenutno nudi. Uz kupnju novog Koleosa kupac dobiva produženo jamstvo u trajanju od pet godina ili do 150.000 km potpuno besplatno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene