Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maybach se vratio

Mercedes-Benz službeno predstavio Mercedes-Maybach S klasu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako je i ranije najavljeno objavom službenih teasera Mercedes je na auto salonu u Los Angelesu službeno predstavio svoju trenutno najluksuzniju limuzinu. Konkretnije, riječ je o automobilu službenog imena Mercedes-Maybach S klasa.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Über luksuzni SUV Mercedes priprema Maybach SUV Slika nije dostupna Luksuzni pod-brand Mercedes-Benz potvrdio povratak imena Maybach

Dakle, s ovim je automobilom Mercedes revitalizirao ime Maybach koje će tako ponovno nositi samo najluksuzniji pripadnici obitelji ovog stuttgartskog proizvođača. Konkretnije, ovaj je S klasa produljena za 200 mm, odnosno ukupna joj duljina iznosi 5453 mm, a svi dodatni milimetri su otišli u međuosovinski razmak koji sada iznosi raskošnih 3365 mm.

Izvana vizualnih razlika u odnosu na standardnu S klasu s produljenim međuosovinskim razmakom nema mnogo, odnosno možemo navesti tek minimalno modificiranu i dotjeranu masku motora, oznaku Maybach te činjenicu kako je stražnji par vratiju kraći za 66 mm kako bi se napravio dodatni prostor za treće bočno staklo koje je sada dio tzv. C nosača krova.

Kako se i očekivalo većina izmjena se odnosi na unutrašnjost automobila, a prije svega tu je dodatni prostora za noge putnika na uživati u vrhunskim i vrlo prilagodljivim i udobnim tzv. executive stražnjim sjedalima. No, stražnja sjedala su tek jedan od mnogih detalja (opremu nećemo nabrajati) koji izdvajaju ovaj automobil od ostatka mercedesove ponude. Također, u Mercedesu napominju kako je Mercedes-Maybach S klasa "najtiši automobil na svijetu" što se može zahvaliti posebnim zahvatima na zvučnoj izolaciji putničke kabine.

U početku ovaj će se automobil prodavati samo u izvedbi S600 koju će pokretati bi-turbo V12 6.0 snage 390 kW, odnosno 530 KS i najvećeg okretnog momenta od 830 Nm, no kasnije bi ponuda trebala biti proširena izvedbama S500 i S400 4Matic. U prvu će se ugrađivati bi-turbo V8 4.7 snage 335 kW (455 KS) i okretnog momenta od 700 Nm, a drugu će pokretati 3.0 V6 turbo snage 245 kW (333 KS) i najvećeg okretnog momenta od 480 Nm.

Prodaja Mercedes-Maybacha S klase kreće u veljači iduće godine, a tada će se znati i konkretne cijene.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene