Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luksuzni pod-brand

Mercedes-Benz potvrdio povratak imena Maybach

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ime Maybach bi se trebalo vratiti na tržišta, ovaj put kao oznaka posebne luksuzne izvedbe mercedesovih modela i svojevrsni luksuzni pandan AMG-u.

 

Pročitajte i ovo PR MERCEDES VANS Snažan i pouzdan partner za sve vrste cestovnog prijevoza Slika nije dostupna INSIDER Imperija uzvraća udarac – detaljni popis Mercedes-Benz modela do 2020. godine

Mercedes je potvrdio kako će sljedećeg mjeseca u Los Angelesu na tamošnjem auto salonu automobila predstaviti novu izvedbu S klase, a radit će se o verziji s tzv. extra-ling, odnosno dodatno produljenim međuosovinskim razmakom koja će nositi oznaku Maybach.

Podsjetimo, Mercedes svojim kupcima trenutno nudi dvije karoserijske izvedbe S klase, odnosno standardnu (dužina: 5116 mm; međuosovinski razmak: 3035 mm) i produljenu (dužina: 5246 mm; međuosovinski razmak: 3165 mm) verziju, a nova treća, dakle Maybach izvedba bi navodno trebala biti dugačka oko 5,5 m. Gordon Wagener, šef mercedesovog dizajna, je potvrdio kako će većina dodatnih 254 mm otići u međuosovinski razmak.

Također, Wagener je S klasu Maybach opisao kao "automobilsku visoku modu" te najavio kako će Maybach postati mercedesov pod-brand slično performansama orijentiranom AMG-u, dok će prvenstveni zadatak Maybacha dakako biti luksuz. Drugim riječima, u budućnosti možemo očekivati još Maybach izvedba, a prvi kandidati su svakako GL, S klasa Coupe i sl.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene