Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maybach kao luskuzni pod-brand

Mercedes-Benz - Ponuda Maybacha bi mogla rasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes je prije nekoliko dana u Los Angelesu službeno predstavio model Mercedes-Maybach S klasa, no čini se kako bi to trebao biti tek početak svojevrsnog luksuznog mercedesovog podbranda koji će nositi ovu prepoznatljivu i cijenjenu oznaku.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Über luksuzni SUV Mercedes priprema Maybach SUV Slika nije dostupna Luksuzni pod-brand Mercedes-Benz potvrdio povratak imena Maybach

Naime, prema posljednjim saznanjima u Mercedesu razmišljaju proširiti ponudu s istovrsnim izvedbama modela E klase, GLS-a (GL-a) i S klase Coupe. Nadalje, šef razvoja S klase Hermann-Joseph Storp je izjavio kako Maybach predstavlja kvalitetu, rafiniranost, komfor i ekskluzivnost" te ako "neki automobil ima te karakteristike, onda može biti Maybach".

Širenje ponude će dakako ovisiti o uspjehu Maybach S klase, odnosno odluka o eventualnom širenju maybachove ponude će biti donijeta tek nakon što se Maybach S klasa pokaže kao uspješan ili neuspješan projekt.

Inače, Storp je rekao kako je za razvoj novih Maybach varijanti iz već postojećeg proizvoda potrebno otprilike do dvije godine prije nego što stignu na tržište, a nakon što dobiju zeleno svjetlo za razvoj i proizvodnju. S druge strane ugradnja novog motora bi zahtijevala vremeniski period od oko 6 mjeseci. Drugim riječima, možda se u narednoj godini benzinskim izvedbama (V8 i V12) Maybach S klase pridruži i barem jedna dieselska verzija.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene