Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kreće salon automobila u Ženevi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovogodišnje 83. izdanje međunarodnog auto salona u Ženevi za posjetitelje službeno otvara vrata 7. ožujka.

Ženevski međunarodni auto salon godinama je mjesto na kojem se javnosti predstavljaju najnovije tehnologije i dizajn čime je Ženeva jedno od pet najvažnijih adresa u svijetu automobilske industrije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sportaši imaju prednost [SALONI] Međunarodni salon automobila - Ženeva 2015. Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži?

83. izdanje međunarodnog auto salona u Ženevi održavati će se od 7. ožujka do 17. ožujka u prostorima PALEXPO-a a otvorenje će proglasiti sam švicarski predsjednik Ueli Maurer. Više od 700.000 posjetitelja sa svih pet kontinenata moći će pogledati najnovije i najbolje što automobilska industrija u ovom trenutku pruža.

Na salonu možete vidjeti 64 svjetskih i 27 europskih premijera a od ostalih modela tu će se naći svega, od novog Hyper Ferraria i McLarena P1 pa sve do Golfa GTI ili nove Alfe 4C. Oko 10 posto od svih 900 vozila koja će biti izložena biti će ''zelena'' vozila.

Organizatori sajma obećali su još više prostora i moderniju logistiku za sljedeći sajam a već ove godine povećana je kvadratura Dvorane 6 za čak 5.500 kvadratnih metara koja će sada moći primiti oko 260 izlagača. Prostor iza glavnog ulaza biti će premješten da bi se na isto mjesto mogla postaviti nova atraktivna dvorana od 1.800 kvadratnih metara.

Prije otvaranja za javnost, svoju šansu da razgledaju eksponate imati će više od 10.000 novinara iz cijelog svijeta koji će popratiti mnoštvo premijera proizvođača automobila iz cijelog svijeta.

Već drugi put za redom, nagrada za Automobil godine (Car of the Year) biti će dodijeljena u sklopu ženevskog auto salona, dan prije nego što salon otvori vrata za novinare. Ova nagrada najdugovječnija je nagrada u automobilskoj industriji koja ove godine slavi 50. rođendan. Osam finalista odabranih u prosincu prošle godine između sveukupno 32 modela redom su: Ford B-Max, Hyundai i30, Mercedes A klasa, Peugeot 208, Renault Clio, Subaru BRZ/Toyota GT86, Volkswagen Golf i Volvo V40.

Vrata salona otvorena su svaki dan od 10 do 18h a preko vikenda od 9 do 17h. Cijena ulaznice iznosi 16 CHF (118,00 Kn) za odrasle te 9 CHF (56,00 Kn) za mlade od 6 do 16 godina.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

►►►   Lancia za Ženevu pripremila dva specijalna izdanja

►►►   Što nam to Alfa Romeo sprema za Ženevu?

►►►   Hyper Ferrari F70 dolazi u Ženevu

►►►   Leon Sport Coupé stiže u Ženevu

►►►   U Ženevu stiže Scenic u novom crossover stilu

►►►   Stiže i sportska inačica Pro_Cee'd hatchbacka

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene