Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Što nam to Alfa Romeo sprema za Ženevu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojavili su se novi crteži Alfa Romeo Gloria koncepta koji će, uz još dva modela, premijerno biti predstavljen javnosti na ženevskom auto salonu sljedeći mjesec.

Na nadolazećem auto salonu u Ženevi, koji otvara vrata početkom ožujka, Alfa Romeo nam sprema tri velika iznenađenja u obliku koncepta pod nazivom Gloria, proizvodni model male Alfe 4C te Disco Volante Touring model kojeg prezentira Alfin partner Touring Superleggera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ford Focus dobio novu njušku Slika nije dostupna 650S McLaren za Ženevu pripremio novi opaki model

Najviše pažnje zaokupiti će Gloria koncept koji predstavlja sportsku limuzinu koja je proizvod suradnje talijanskog proizvođača automobila i studenata Europskog instituta za dizajn (IED) iz Torina. Sada se pojavio i novi rendering spomenute Glorie koja izgleda fenomenalno.

Prototip koji vidimo na fotografijama utjelovljenje je sportskog duha i istančanog osjećaja za prekrasan dizajn koji tipično vežemo uz zemlju na Apeninskom poluotoku ali i Alfa Romeo brend koji je ostvario utisak na ljubitelje automobila diljem svijeta. Gloria koncept svojevrstan je uvod za budući serijski Giulia model za 2015. godinu. Giulia će tako zamijeniti 159 model čija je proizvodnja ukinuta krajem 2011.

Talijanska ljepotica Gloria na prvi pogled izgleda poput nečega iz filma znanstvene fantastike a coupeovski oblik duguje izduženom poklopcu motora koji se proteže prema izražajnoj prednjoj rešetci i tankim LED svjetlosnim sklopovima. Vozilo je sveukupno 4.700mm dužine, 1.920mm širine i 1.320mm visine s međuosovinskim razmakom od 2.900mm.

Poklopac motora svojim izgledom i oblikom naglašava trodimenzionalni aspekt svog cjelokupnog oblika. Kožne trake na prednjem kraju također su podsjetnik na pamtljive kožne trake za prtljažnike kakve smo viđali na nekim od starih, legendarnih modela ovog brenda. 20-inčni naplatci koje vidimo rezultat su edukativnog projekta provedenog u suradnji s OZ Racing koji je kao sponzor projekta zatražio od studenata magistarskog studija da dizajniraju nekoliko opcija.

Kako tvorci koncepta kažu, automobil bi trebao pogoniti prednje smješteni V6 ili V8 Biturbo motor dok bi se snaga prenosila na stražnje kotače putem ručnog ili automatskog mjenjača. Za početak ponude očekuje se i slabija varijanta sa 1.75 litrenim turbo motorom snage 240 KS.

►►►   Alfa Romeo 8C Competizione u izvedbi Wheelsandmore-a

Osim Glorie, Touring Superleggera će u Ženevi predstaviti svoj prvi Disco Volante Touring model, grand tourer model s dva sjedala koji će se proizvoditi po narudžbi. Automobil koristi okvir od Alfa Romeo 8C Competizione modela, kao i njegov pogonski sklop i pripadajuću tehnologiju.

Ovo je još jedan primjer naprednog automobilističkog dizajna i izrade karoserija po posebnim zahtjevima. Touring Superleggera jedna je od rijetkih tvrtki koje garantiraju da se proizvodni ciklus u cjelosti odvija unutar njihova vlastita četiri zida, od prvog nacrta do inženjeringa i strukturalne analize, statičkih modela i prototipova, konačnog cestovno-legalnog proizvoda, te proizvodnje u malim proizvodnim serijama za modele s posebnim, vanserijskim karoserijama.

Touring je čvrsto uvjeren da se tvrtke koje se bave izradom posebnih karoserija ne moraju bojati za svoju budućnost u 21. stoljeću, uz poštivanje strogih zahtjeva za kvalitetu i inženjersku izvrsnost kakvu nameće današnja automobilska industrija.

►►►   Alfa Romeo 4C (foto galerija)

Uz ova dva automobila biti će predstavljen i proizvodni 4C model o kojem ste već mogli pročitati prošli tjedan na našem portalu. Alfa Romeo 4C možda je i najišćekivaniji model talijanskog proizvođača u zadnjih 10-tak godina koji spaja malu masu i vrhunska sportska rješenja!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene