Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Leon Sport Coupé

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SEAT je službeno predstavio novi Leon SC model, hatchback s troja vrata koji će javnost moći premijerno uživo pogledati na ženevskom auto salonu sljedećeg mjeseca.

SEAT Leon SC ( Sports Coupé) najnovije je utjelovljenje SEAT-ovog dizajnerskog jezika u formi hatchbacka s troja vrata. I dalje jednako praktičan za svakodnevnu vožnju, novi Leon SC biti će najveći sportaš u SEAT-ovoj modelskoj ponudi koji će donositi kombinaciju lijepog izgleda i funkcionalnog interijera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ford Focus dobio novu njušku Slika nije dostupna Potpuno novi Renault Twingo dolazi sa stražnjim pogonom

Novi SEAT Leon SC proizvod je najnovijih tehnoloških rješenja te će uz inteligentne pomoćne sustave, sistematske mjere za snižavanje mase vozila i najnovije generacije motora nuditi i vrhunski infotainment sustav. Šasija je podešena s ciljem postizanja savršene ravnoteže ne bi li bila udobna u svakodnevnoj vožnji te istovremeno sposobna za pružanje kvalitetne vozne dinamike.

U usporedbi s Leon modelom s petera vrata, međuosovinski razmak novog Leon SC-a kraći je za 35 milimetara. Istovremeno, specifičan oblik i konture prozora čiji je donji rub još više pomaknut prema dolje, vizualno produžuju automobil ukupne dužine 4.23 metara. To novom Leon SC modelu daje sportski i moćan izgled a i dalje unutar kompaktnih dimenzija.

Novi SEAT Leon SC biti će lansiran na tržište s nizom potentnih i učinkovitih TDI i TSI motora pri čemu svi dolaze s izravnim ubrizgavanjem i turbo punjenjem a postavljeni su za brzo ugrijavanje i nisku internu frikciju.

Najmanji potrošać dolazi u obliku 1.6-litrenog TDI motora opremljenog sa Start/Stop sustavom i Energy Recovery sustavom čime je prosječna potrošnja goriva tek 3.2 l/100km uz prateće emisije CO2 od tek 99 g/km. Veći, 2.0-litreni TDI novom Leonu SC daje pristojnih 150 KS i 320 Nm okretnog momenta uz potrošnju od tek 3.4 l/100km i emisije CO2 od 106 g/km.

Ponuda benzinaca s Leon SC modelom počinje s 1.2-litrenim TSI motorom sa 105 KS koji pak donosi prosječnu potrošnju goriva od 4.1 l/100km što je izuzetno nisko za benzinski motor ovakve izlazne snage. Sljedeći u ponudi je 1.4-litreni TSI motor sa 140 KS i 250 Nm okretnog momenta opremljen Start/Stop sustavom i Energy Recovery sustavom kao dio osnovne opreme dok je prosječna potrošnja u ovom slučaju 4.3 litre a emisije CO2 119 g/km, dakle ispod granice od 120 g/km. Najjači benzinac u ponudi,barem do izlaska Cupre, je 1.8-litreni TSI motor sa 180 KS i 250 Nm okretnog momenta.

Ovisno o odabiru motora, prijenos dolazi u obliku ručnog 5-stupanjskog ili 6-stupanjskog mjenjača dok će u ponudi biti i kompaktan i lagan DSG automatski mjenjač s dvije spojke. Isti ima šest ili sedam stupnjeva prijenosa koje mijenja nevjerojatnom brzinom i preciznošću a usto donosi dodatne uštede u potrošnji goriva.
 

►►►   Sport i elegancija – novi SEAT Toledo

►►►   SEAT izbacio Ibiza CUPRA Concept

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene