Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lancia za Ženevu pripremila dva specijalna izdanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lancia se u Ženevu namjerava vratiti na velika vrata a zvijezde će biti Ypsilon S i Delta S by MOMODESIGN.

Lancia želi u prvi plan staviti novu automobilsku dinastiju koja donosi ono najbolje od dvije struje u automobilskoj industriji - bogat stil, umijeće za stvaranje 'stress-free' iskustva i funkcionalnost koje se inače vežu uz Chrysler brend s jedne strane (Lancia se na određenim tržištima prodaje kao Chrysler) i eleganciju, inovaciju i ljubav za ovaj posao koje su oduvijek bile sinonim za Lanciu.

Upravo taj dvojni karakter, kažu iz Lancie, tema 'dvojnog duha' nastala iz suradnje Lancie i Chryslera biti će glavna ideja na kojoj će se temeljiti Lancijin izložbeni prostor u obliku valovitog izmjenjivanja ekspresivnih oblika i jezika. Takav stimulativan štand omogućiti će javnosti da pobliže upozna jednu od najširih ponuda vozila na međunarodnom tržištu. Počevši od B segmenta (Ypsilon), do srednje klase (Delta) pa sve do perjanice ponude (Thema), velikih MPV modela (Voyager) i privlačnog D segmenta u kabriolet formi (Flavia), posjetitelji ženevskog auto salona imati će što vidjeti.

Zvijezde Lancijina štanda biti će Ypsilon S MOMODESIGN i Delta S by MOMODESIGN u sklopu nove posebne serije automobila koji su rezultat obnovljene suradnje dva talijanska brenda koja su diljem svijeta poznata kao glavni promotori talijanskog dizajna.

Lancia i MOMODESIGN stvorili su izuzetno osoban stil koji će bez oklijevanja njihove kreacije činiti trenutačno prepoznatljivima i osebujnima u moru dizajnerskih proizvoda. Primjerice, ekskluzivni proizvodi i dodatna oprema s potpisom MOMODESIGN Centro Stile uključuju kacige, satove, naočale pa čak i cipele i prtljagu koji svi nose pečat prelijepog talijanskog dizajna.

Ypsilon S MOMODESIGN i Delta S by MOMODESIGN kao pravi izričaji talijanskog stila i dizajna poigravaju se bojama i kontrastima te obiluju detaljima u elegantnom interijeru dok njihova vanjština odaje živahan i dinamičan karakter. Ovi izuzetno privlačni automobili nuditi će inovacije i sportski duh koji se od samih početaka vežu uz Lancia brend.

Posjetitelji ženevskog auto salona koji se nađu na štandu Lancie moći će uživo vidjeti Deltu S by MOMODESIGN koja pod poklopcem skriva 1.9-litreni twin-turbo MultiJet motor sa 190 KS a u Ženevu stiže u prekrasnoj dvobojnoj kombinaciji antracit sive i crne boje. Učinkovit agregat postiže maksimalnu brzinu od 222 km/h i omogućava ubrzanje od 0-100 km/h za tek 7.9 sekundi. U ponudi s Deltom S biti će i 1.8-litreni DiJet motor s 200 KS.

Poklopac prtljažnika od crnog stakla i 18-inčni naplatci zaokružuju visok estetski dojam dok će dinamičan karakter vozila biti moguće dijelom iščitati i iz dvije ispušne cijevi na stražnjem kraju. Delta S MOMODESIGN također će dolaziti i u bijelo-crnoj kombinaciji.

Manji Ypsilon S MOMODESIGN također dolazi u privlačnoj dvobojnoj kombinaciji, u ovom slučaju plavo-crnoj (Zaphirro Blue/Matte Black), a opremljen je 1.2-litrenim Fire EVO II motorom sa 69 KS dok će u ponudi biti i 1.2 Fire EVO II LPG (također 69 KS), 0.9-litreni TwinAir s mehaničkim ili automatskim sekvencijalnim mjenjačem i 85 KS te 1.3-litreni MultiJet II turbodizelski motor sa 95 KS.

Posebno upečatljiv detalj na stražnjem kraju su dvije plosnate, izdužene ispušne cijevi koje su se smjestile sa svake strane difuzora čime će ovaj model biti posebno privlačan mlađim kupcima oba spola. Ypsilon S MOMODESIGN opremljen je 15-inčnim mat crnim naplatcima a u ponudi je i 16-inčna varijanta. Interijer je izveden u presvlakama od tkanine sa sivim prošivima dok sportski i mladenački imidž dodatno naglašavaju mjerni instrumenti sa žutom pozadinom.

Inovacije kod Lancie Ypsilon nisu ograničene na gore spomenutu seriju. Talijanski brend svog gradskog mališana nudi i u posebnoj seriji 'Elefantino' kao najpristupačniju varijantu za mlade, dinamične kupce. S kombinacijom ekonomskih ekoloških dobrobiti koje nudi metansko gorivo i živahnih performansi i zabave u vožnji koje pak garantira 0.9-litreni TwinAir Turbo motor sa 80 KS, ovaj će model biti puni pogodak za mlađe dobne skupine. Svaka motorizacijska opcija dolazi u kombinaciji s ručnim mjenjačem.

Elefantino će dolaziti u novoj tirkizno plavoj boji (Turquoise) dostupnoj od lipnja ove godine, zatim Sabbia Beige, Neve White, Pietra Grey te potpuno novoj, dvobojnoj kombinaciji Turquoise/Vulcano Black (također od lipnja). Osim opcionalnih alu naplataka, interijer je kod svih boja karoserije isti uz kvalitetne presvlake i kromirane detalje na komandnoj ploči i kožnom upravljaču.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene