Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diskretno isticanje iz gomile

Imperium predstavio jedinstven Bentley Continental GT

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bentley je ime koje bi se bez greške uvijek našlo na popisu želja ekstremno bogatih kupaca luksuznih automobila. Koliko god bio predivan sam po sebi, ultra-bogati uvijek vole imati svoj vlastiti jedinstveni primjerak. Tu u igru uskače tuning kuća Imperium.

Jedan vrlo uspješan i cijenjen poslovnjak iz Velike Britanije poželio je upravo to - jedinstven Bentley Continental GT. Klijent je zaželio da netko osmisli nešto jedinstveno za njegov Bentley Continental GT što bi se diskretno isticalo iz gomile svojim malo agresivnijim sportskim izgledom ali nije želio da izgleda previše upadljivo i pretjerano. Klijent je prije svega želio da inženjeri ne zadiru u originalan oblik vozila te da po mogućnosti uklope poneke dizajnerske detalje s već posebnog izdanja Bentley SuperSports.

Britanska tuning kuća Imperium poznata je po izradi visoko-kvalitetnih specijaliziranih paketa opreme za luksuzne automobile, a njihov najnoviji uradak upravo je Bentley Continental GT izrađen po narudžbi za spomenutog klijenta.

Automobili koji izađu iz garaže Imperiuma redom su jedinstveni projekti rađeni po posebnim narudžbama. Svi dodaci ekskluzivno su dizajnirani, projektirani i proizvedeni od nule za svakog pojedinog klijenta i svaki pojedini projekt što također dodatno jamči ekskluzivnost. Dizajneri iz Imperiuma prvo izrađuju nekoliko konceptnih skica vanjskog izgleda automobila koje se zatim naknadno dorađuje, razvija i uglađuje pri čemu vlasnik sudjeluje u cijelom procesu kako bi na osnovu njegovog feedbacka konačan proizvod bio savršen.

Ovaj Imperium Bentley Continental GT ima posebno dizajniran prednji i stražnji kraj jedinstven za ovaj automobil, agresivnije karbonske bočne pragove, suptilan spojler na poklopcu prtljažnika i karbonski difuzor koji se smjestio par centimetara niže. Sve komponente aerodinamičkog paketa rađene su po mjeri ekskluzivno za ovaj automobil i proizvedene su na tlu Velike Britanije prema najvišim mogućim standardima kvalitete od ultra-laganog smolom impregniranog karbona kako bi se dobile savršeno glatke površine.

Razina ekskluzivnosti novog Imperium Bentley Continental GT-a dodatno je povećana ugradnjom jedinstvenih po mjeri rađenih ultra-lakih kovanih alu-felgi. Prilagođavajući se detaljnim specifikacijama klijenta, dizajneri iz Imperiuma stvorili su ove jedinstvene naplatke od nule pri čemu je sam klijent mogao sudjelovati u razvojnom procesu i odrediti njihov izgled, boju i način obrade.


Tehnički inženjeri maksimalno su iskoristili performansni potencijal vozila tako što su ugradili optimizirani kočioni sustav, spušten sportski ovjes i softverske dorade ECU mape. Uz ove nove komponente za poboljšane performanse, Bentley je dobio i jednistven ispušni sustav koji je razvio sam Imperium i prilagodio ga za točno određenu glasnoću i dubinu zvuka opet prema specifikacijama klijenta. Još nisu objavljene točne brojke vezano uz motor i perfomanse. Snaga će se kretati oko 590 KS (original 567 KS) a ubrzanje do 100 km/h trajat će oko 4.4 sekunde (original 4.6 sekundi).

Imperium je na kraju opremio ovaj jedinstven Bentley Continental GT i posebnim interijerom korištenjem tradicionalnih metoda izrade od najfinijih materijala poput luksuzne kože, karbona, detalja od visoko-kvalitetnog drva, brušene kože i detalja u klasičnoj 'piano black' sjajno crnoj boji.

Imperium nije htio obznaniti koliko košta ovakav kozmetički tretman, međutim rekli su da njihova tvrtka preuzima narudžbe za tek nekolicinu automobila godišnje pri čemu je svaki izrađen prema točnim specifikacijama i željama konkretnog klijenta, tako da sudeći po tome možemo slobodno zaključiti da nije jeftino.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene