Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prve isporuke na proljeće

Honda NSX - Novi detalji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Honda, odnosno da budemo točniji Acura je objavila dodatne pojedinosti o dugo očekivanoj novoj generaciji modela NSX.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Je li vrijedilo toliko čekati? Honda napokon predstavila produkcijski NSX Slika nije dostupna Napokon povratak legende Honda, odnosno Acura NSX stiže u Detroit

Podsjetimo, NSX je predstavljen još početkom godine na detroitskom NAIAS-u, no Japanci su tek sada objavili konkretnije tehničke podatke o ovom automobilu čija bi prodaja napokon trebala započeti na proljeće iduće godine.

Krenimo redom i recimo kako ovaj automobil pokreće hibridni pogonski sklop kojega čine središnje smješteni 3,5-litreni bi-turbo V6 benzinac snage 373 kW, odnosno 507 KS te najvećeg okretnog momenta od 550 Nm, a koji će se zavrtjeti do 7500 o/min i kojemu će pomagati tri električna motora.

Prvi je smješten iza benzinca i snage je 35 kW, odnosno 48 KS te najvećeg okretnog momenta od 135 Nm. Iza njega se nalazi 9-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke, a riječ je o motoru koji je zadužen za pokretanje stražnje osovine zajedno s benzincem.

Na prednjoj osovini se nalaze još dva električna motora snage 38 KS i najvećeg okretnog momenta od 73 Nm. Radi se o tzv. Twin Motor Unit pogonskoj jedinici koja energiju dobiva od litij-ionskih baterija smještenih između motora i sjedala.

Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa iznosi 427 kW, odnosno 580 KS, a najveći okretni moment 644 Nm. To je dovoljno da ovaj poprilično teši sportski automobil, naime masa mu iznosi 1.725 kg, ubrza do 96 km/h za oko tri sekunde te dosegne najveću brzinu od 307 km/h. Općenito govoreći vozne sposobnosti ovog automobila bi trebale biti na vrlo visokoj razini, čemu će pored opisanog pogonskog sklopa svakako pripomoći i napredni SH-AWD pogon na sva četiri kotača.

Za sada je poznato samo kako će cijena na američkom tržištu, gdje će novi NSX prvo postati dostupan, kretati oko 150.000 Eura. Dolazak u Europu, prema nekim izvorima, se može očekivati najkasnije u jesen iduće godine, no za sada nema službenih potvrda tih navoda.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene