Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dobar stari Land Cruiser zategnuo bore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toyota je službeno predstavila osvježeni Land Cruiser koji i dalje ima izvanredne off-road vozne karakteristike zapakarane u novo fino odijelo.

Osviježeni Land Cruiser uveseliti će kupce brojnim stilskim promjenama na vanjskom i unutarnjem izgledu vozila ali i dodatnim sigurnosnim i tehnološkim unapređenjima. Vizualne promjene neće oduševiti svakoga ali u Toyoti kažu da iste dodatno utvrđuju ''robusni karakter, pouzdanost i izvanredne off-road vozne karakteristike'' vozila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon više od 30 godina stiže nam novi Audi Sport Quattro Slika nije dostupna Zaustavite sve što radite i pogledajte – ovo je novi BMW M4

Japanski proizvođač novi model opisuje kao jedan od tehnološki najnaprednijih i najjednostavnijih 4WD vozila na svijetu a dolaziti će u četiri nove boje karoserije uključujući 'Attitude Black Mica', 'Bronze Mica Metallic', 'Dark Green Mica' i 'Dark Blue Mica'.

Najveća i najuočljivija promjena zasigurno je redizajnirani prednji kraj s novim svjetlosnim sklopovima u obliku kapi vode koja se mogu naručiti s halogenim ili novim LED svjetlima pri čemu potonje dolaze s LED dnevnim svjetlima, te širom rešetkom hladnjaka s velikim kromiranim 'očnjacima' i redizajniranim poklopcem motora i branikom. Na stražnjem kraju promjene su nešto manje kontroverzne nego sprijeda a iste uključuju redizajnirane svjetlosne sklopove i novi izled nosača za registarsku oznaku.

U unutrašnjosti nalazimo novi gornji dio komandne ploče, novi panel za off- i on-road vozne funkcije, novi dizajn instrumenata s Optitron osvjetljenjem te 4.2-inčnim TFT multi-informacijskim ekranom u boji među mjernim instrumentima, unaprijeđene ukrasne elemente na komandnoj ploči i panelima vrata te unaprijeđen dizajn drugog i trećeg reda sjedala. Što se tiče sjedala, stupanj preklapanja prema naprijed za drugi red sjedala povećan je sa 33.8 stupnjeva na 46 stupnjeva za lakši pristup i izlazak s trećeg reda sjedala.

►►►   E, ovo je vozilo budućnosti - Toyota Fun-Vii

Novi Land Cruiser biti će dostupan s dvije pogonske opcije, 4.0-litrenim V6 benzinskim motorom s 282 KS i 385 Nm okretnog momenta koji je uparen s 5-stupanjskim automatskim mjenjačem. Isto mu omogućava da do 100 km/h ubrza za 10.9 sekundi i postigne maksimalnu brzinu od 180 km/h.

Drugi agregat u ponudi je 3.0-litreni dizelski četverocilindrični turbo motor koji razvija 190 KS i 420 Nm što pak omogućava da do 100 km/h ubrza za 10.2 sekunde te da nastavi ubrzavati do maksimalne brzine od 175 km/h.

Pristupni kut od 32 stupnja nije se promijenio čime su i dalje zagarantirana izvanredna off-road vozna svojstva. Vrijednosti polaznog kuta (25 stupnjeva) i nagiba kuta prelaska (22 stupnja) također su ostali nepromijenjeni u odnosu na izlazeći model. Među dodatnim sigurnosnim elemetnima valja spomenuti sustav protiv zanošenja prikolice i signal za kočenje u hitnim slučajevima.

Osviježeni Toyota Land Cruiser u prodaju kreće ujesen dok će javnosti najvjerojatnije službeno biti predstavljen na nadolazećem Frankfurt Motor Showu u rujnu. Do tada uživajte u velikoj foto galeriji koju smo pripremili za vas!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene