Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'MadeinGermany'

Budućnost je sigla: Automobil koji vozi sam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački znanstvenici predstavili su novi automobil nazvan 'MadeinGermany' (MIG), koji vozi sam, a putnici ga čak mogu i pozvati da ih pokupi na dogovorenom mjestu.

Kompjuterski stručnjak Raul Rojas i njegov tim na berlinskom Slobodnom sveučilištu (FU) razvili su eksperimentalno vozilo za koje se nadaju da će izazvati revoluciju u automobilskom prijevozu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dr. sc. Goran Vlašić Poduzeća koja samo odgovaraju na potrebe potrošača dugoročno ne preživljavaju: potrebne su i investicije u razvoj tržišta Slika nije dostupna Dr. sc. Zoran Mihanović Obrazovanje i orjentacija na tržište

Putnici mogu nazvati svoj MIG pomoću pametnog mobitela ili iPada, a zatim će vozilo zahvaljujući integriranom GPS-u locirati svoj položaj i položaj putnika, te ga obavijestiti gdje će ga i za koliko vremena pokupiti.

Vozi sam zahvaljujući senzorima

Izumitelji automobila nadaju se da bi se njihovim vozilom moglo služiti više putnika. Primjerice, nekoliko ljudi koji putuju u istom smjeru moglo bi dijeliti isti taksi bez vozača.

MIG vozi sam zahvaljujući senzorima kojima detektira ostale automobile, semafore, prometne znakove, pješake i bicikle. Svi ti podaci prikupljaju se u kompjuteru vozila koji stvara trodimenzionalne slike okoline i omogućuje sigurnu vožnju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene