Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bavarci napokon predstavili novi Coupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BMW je službeno predstavio potpuno novi konceptni Coupe serije 4 koji je zapravo verzija limuzine serije 3 s troja vrata uz par dizajnerskih preinaka.

Ovih dana, s predstavljanjem konceptnog BMW Coupea serije 4, bavarski proizvođač na pragu je četvrte generacije svoje linije sportskih coupea čime će samo dodatno utvrditi svoj status kao svjetski lider u tom području.

Pročitajte i ovo Most Ambassador u Detroitu ČUDESNO! Čovjek preživio pad s 45 metara, od udarca mu rastrgana odjeća: "Čizme su još bile na njemu" Slika nije dostupna Procurile nove fotke hibridnog ljepotana iz Lexusa

Modelska oznaka '4' postati će znak za još veću ekskluzivnost i još snažniji dojam. Konceptni BMW Coupe serije 4 unosi sasvim novu dimenziju u već poznate i iskušane kvalitete Coupea serije 3 kako vezano za estetski dojam automobila tako i za dinamiku.

''Četvorka'' ne predstavlja samo početak novog ciklusa već i kulminaciju jedne razvojne krivulje, kažu u BMW-u. BMW je novom modelu podario osebujan karakter i jedinstven dizajn čime će brojka 4 postati svojevrsna skraćenica i sinonim za visok estetski dojam i sportski karakter. Najnoviji dodatak modelskoj ponudi bavarskog proizvođača koji je izrastao iz one iste tradicije koja nam je donijela veće coupee serije 6 i 8, nova ''četvorka'' donositi će još više sportskog karaktera, izuzetnu ekskluzivnost i još jasniji odmak od BMW-ove serije 3.

Niži i širi stav pooštravaju dinamičan potencijal automobila prije nego što se ijedan kotač uopće pokrene s mjesta. Dimenzije konceptnog BMW Coupea serije 4 podarile su automobilu vrlo dinamičan izgled čak i kad se ne kreće. Međuosovinski razmak je 50mm duži od onoga kod postojećeg coupea serije 3, točnije iznosi 2.810mm, dok je dodatnih 45mm dodano na prednji trag kotača koji sada mjeri 1.545mm te 80mm na stražnji trag kotača koji mjeri 1.593mm. Ukupne širine 1.826mm, konceptni BMW Coupe serije 4 sveukupno je 44mm širi od svog prethodnika dok je linija krovišta 16mm niža (1.362mm) ali i duža (4.641mm) što sve zajedno doprinosi izuzetno dinamičnim proporcijama konceptnog coupea.

Novi konceptni automobil dizajnerski je izuzetno moderno izveden s izuzetno puno pažnje posvećene i najmanjim detaljima koji između ostalog stvaraju osjećaj dubine. Prednji svjetlosni sklopovi u cijelosti su izvedeni u LED tehnologiji te svojim šesterokutnim oblikom izgledaju izuzetno tehnički dok istovremeno nose uobičajen BMW-ov dupli kružni dizajn. Dinamično isklesani, izduženiji i tanji, svjetlosni sklopovi u ovoj novoj interpretaciji BMW-ovog klasičnog dizajnerskog obilježja neprimjetno se uklapaju u prednji kraj automobila.

 

►►►   Kako izgledaju detalji BMW M Performance paketa

►►►   BMW u Pariz dovodi Concept Active Tourer

►►►   BMW slavi 25 godina od uvođenja prvog 12-cilindričnog motora

Gledajući s boka, od vrlo moderno izvedenih bočnih retrovizora koji izgledaju kao da lebde u zraku na svom tankom držaću, coupeovska linija automobila dodatno je naglašena strmo ukošenim krovištem koje se preko širokog stražnjeg vjetrobranskog stakla spušta prema vratima prtljažnika.

Najupečatljiviji element na stražnjem kraju je pak sam branik gdje vrlo čisto definirani ukrasni elementi od brušenog aluminija daju luksuzan dojam automobilu. Ovdje su se smjestile i dvije ispušne cijevi postavljene na rubnim dijelovima branika naginjući se prema kotačima.

Ekskluzivni 20-inčni laki alu-naplatci zaokružuju vanjski dojam ovog dinamičnog i istovremeno izuzetno elegantnog coupea. Sofisticirani, trodimenzionalni višekraki dizajn naplataka dodatno naglašava glavnu stilsku temu sportske elegancije.

Unutrašnjost konceptnog BMW Coupea serije 4 slijedi tradicionalnu BMW-ovu formulu s vrlo vješto izvedenom kombinacijom sportskog karaktera i ekskluzivnih detalja za sveukupno vrlo moderan i stiliziran dojam. Kokpit je već uobičajeno orijentiran ka vozaču pri čemu je dodatan naglasak stavljen na maksimalnu ergonomiju.

Sjedala su dodatno estetski naglašena posebnim ručno rađenim umetcima od prošivene kože koji se vertikalno spuštaju niz sjedala i naglašavaju dojam luksuza. Kožom prekriveni držači za čaše kao i uostalom cijeli interijer koji je gotovo okupan u koži samo još više naglašavaju taj dojam.

Sudeći po dosadašnjoj praksi bavarskog proizvođača, budući proizvodni coupe serije 4 neće se u mnogočemu razlikovati od ove konceptne verzije a doista se nadamo da ni ovoga puta neće naći razloga da odstupaju od takve prakse. Zamjena za postojeći BMW Coupe serije 3 i novi konkurent Audi A5 modelu uskoro će biti predstavljen na auto showu u Detroitu a u prodaju bi trebao stići do kraja godine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene