Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Procurile nove fotke hibridnog ljepotana iz Lexusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Par dana prije predstavljanja sportskog hibridnog coupea iz Lexusa na auto salonu u Detroitu Lexus nam je ponudio još pokoju fotografiju i informacije prije službene objave. (NOVI VIDEO)

Tako je nedavno na internetu izašao novi set fotografija novog Lexus LF-LC koncpeta. Nakon ovakvog razvoja događaja, stigle su i neke druge informacije o tome kako je Toyotin kalifornijski centar za istraživanje i dizajn osmislio izgled novog sportskog hibridnog coupea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bavarci napokon predstavili novi Coupe Slika nije dostupna LF-LC u plavoj boji opala za Australiju

Prema određenim stranim izvorima, dizajneri su dobili tek nekoliko pismenih uputa vezano za dizajn novog hibridnog coupea kao što su avangardna ljepota, originalnost, zadovoljstvo u vožnji i nenadmašna tehnologija, a automobil više od svega treba imati onaj 'wow' faktor, kako je rekao izvršni direktor Toyote, Akio Toyoda.

''Iscrtan na čistom listu papira na zahtjev šefova iz Japana, LF-LC kombinira visoku tehnologiju i organske oblike koji vozaču daju osjećaj da je jedno sa strojem,'' kaže Mark Templin, potpredsjednik i izvršni direktor Lexus Grupe. Čiste linije vozila naglašavaju kretanje i stvaraju izražajan izgled ovog futurističnog sportskog coupea, kaže Templin.

Lexus radi na LF-LC konceptu već godinu i pol dana tako da sudbina ovog automobila neće biti ograničena na pojavljivanje na auto salonima. Isto se može zaključiti i prema količini pažnje koja je posvećena i najmanjem detalju, posebice u unutrašnjosti automobila. Elegantno dizajniran interijer s valovitim dizajnom ušivenim u kožne obloge vrata jedan je takav primjer.

Iako nema mnogo informacija o novom coupeu, ono što su u Toyoti rekli jest da će novi LF-LC predstavljati kombinaciju visoke tehnologije i organskih oblika koji će vozaču davati osjećaj kao da je spojen sa strojem. O tehničkim podacima hibridnog pogona za sada isto nema informacija.

Bilo je glasina da bi LF-LC mogao biti Lexusov coupe na temelju LS linije koji bi mogao krenuti putem Mercedes-Benz SL linije ili BMW serije 6, međutim nitko zapravo ne može znati što nas točno čeka. Mišljenja smo da su se u Lexusu odjednom našli u slatkim problemima jer u kući imaju dva fenomenalna sportaša, skoro iste klase.

Strpiti ćemo se još par dana dok i službeno ne dobijemo sve informacije, pogotovo oko hibridnog pogona. Ali, jedno je jasno.....LF-LC koncept izgleda fenomenalno!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene