Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BMW slavi 25 godina od uvođenja prvog 12-cilindričnog motora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U čast 25 godina koliko BMW proizvodi automobilske blokove motora s 12 cilindara BMW je izbacio posebno izdanje - BMW 760Li V12 25 Years Anniversary Edition.

BMW je pripremio jedno vrlo posebno limitirano izdanje, BMW 760Li V12 25 Years Anniversary Edition u čast dugačke i bogate tradicije korištenja V12 motora koja je započeta 1987. godine s modelom 750Li koji je pod poklopcem motora imao atmosferski 5.0-litreni V12 koji je dostavljao 295 KS.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

BMW-ovi inženjeri promijenili su svijet kada su izbacili prvi model koji je pod poklopcem imao V12 motor. Limitirano izdanje u čast ove velike obljetnice proizvesti će se u tek 15 primjeraka a prvi primjerci kupcima će biti dostavljeni početkom 2013. godine.

Ovaj ''V12 25 Years Anniversary Edition'' BMW 760Li dolazi opremljen s BMW Individual Merino kožom u boji šampanjca a ekskluzivno za ovaj model interijer je dodatno naglašen kontrastnim crnim prošivima. Crni tepisi i drugi elementi u interijeru od crnog drveta u Piano Black boji također dodatno naglašavaju svjetlu boju kože dok pragovi, naslonjači za glavu i kontrolni gumb za iDrive sustav nose posebne oznake ''V12 25 Years Edition''.

Posebno izdanje 760Li također dolazi opremljeno nekim dodatnim funkcijama i elementima kao npr. iDrive kontrolnim gumbom na stražnjim sjedalima, 20-inčnim Individual 301 naplatcima s performansnim gumama, krovištem presvučenim u Alcantaru u boji šampanjca dok su bočne strane tj. A, B i C stupovi izvedeni u kontrastnoj crnoj koži. Pregrada na stražnjem kraju također je izvedena od Alcantare u tamnijoj Antracit boji.

Kupcima će biti dostupan cijeli niz boja za karoseriju kao i neke dodatne opcije što omogućava da kupci dodatno personaliziraju svoje vozilo i stvore doista jedinstven automobil.

Današnji BMW 760 Li sa svojim 6.0-litrenim Twin Turbo V12 motorom predstavlja sam vrh ponude BMW serije 7 te se može pohvaliti sa 535 KS i 746 Nm okretnog momenta što je dovoljno da katapultira veliku sportsku limuzinu od nule do 100 km/h za tek 4.5 sekundi te da postigne maksimalnu brzinu (elektronički ograničenu) od 250 km/h (280 km/h sa M Sport paketom).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene