Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Avangardan coupeovski dizajn s četiri vrata - Mercedes-Benz CLA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes-Benz proširio je svoju modelsku ponudu s potpuno novom CLA klasom u obliku coupea s četiri vrata bez okvira.

Novi coupe s četiri vrata pravi je stilski buntovnik kako kažu u Mercedes-Benzu a glavne dizajnerske smjernice preuzeo je s CLS klase koja je svojim dizajnom inspirirala poprilično mnogo brendova koji pokušavaju imitirati ovaj specifičan karoserijski tip otkad je CLS prvi put predstavljen još 2003. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mercedes-Benz GLK dobio tretman pomlađivanja Slika nije dostupna Mercedes-Benz ponosno pokazao novu A klasu

Ovaj novi model iz Mercedes-Benza donositi će najkvalitetnija aerodinamička svojstva u klasi, avangardan coupeovski dizajn koji je s CLS-om podignuo poprilično puno prašine i proizvođačev 4MATIC pogon na sva četiri kotača iako će potonji pogon biti dostupan tek od proljeća 2014.

Novi coupe s četiri vrata bez okvira vrlo je uspješno prenio dizajnerske elemente s Concept Style Coupea u automobil serijske proizvodnje. Novi model biti će opremljen i cijelim nizom pomoćnih sustava poput Collision Prevention Assist sustava koji će biti dio osnovne opreme. Pri brzinama iznad 6 km/h, ovaj pomoćni sustav koji radi pomoću radara upozorava vozača na prepreke i predviđa potrebnu kočionu snagu kada vozač pritisne kočnicu.

Od tehničkih elemenata ove nove ikone dizajna valja spomenuti aerodinamička svojstva. Koeficijent otpora zraka od 0.23 Cd kod CLA najniži je ne samo kod Mercedes-Benzovih modela već i među svim serijski proizvodnim vozilima. Dobar protok zraka koji ima velik učinak na potrošnju goriva u svakodnevnoj vožnji rezultat je opsežne aerodinamičke optimizacije dizajna automobila.

CLA250 za pogon koristi proizvođačev 2.0-litreni četverocilindrični benzinski motor s 208 KS i 350 Nm okretnog momenta. Spomenuti agregat dolazi sa Stop/Start funkcijom koja je dio osnovne opreme te dodatno smanjuje potrošnju goriva a uparen je sa 7-stupanjskim mjenjačem s dvije spojke koji nudi izvanrednu kombinaciju sportskih performansi i udobnosti u vožnji.

►►►   Sada i službeno: novi Mercedes-Benz E63 AMG 

►►►   Novi motor i paketi opreme za Mercedes-Benz C klasu

Novi Mercedes-Benz CLA250 biti će dostupan s novom generacijom proizvođačevog 4MATIC stalnog pogona na sva četiri kotača s potpuno varijabilnom raspodjelom okretnog momenta. Novi 4MATIC sustav pogona kontinuirano i varijabilno raspodjeljuje snagu između prednje i stražnje osovine ovisno o uvjetima vožnje. Dobrobiti novog dizajna 4MATIC sustava su i niža masa od konkuretnih sustava kao i veća učinkovitost.

Progresivan, sportski vanjski izgled prenesen je i u izgled interijera vozila. Antracit sive površine dolaze standardno a na popisu dodatne opreme nalaze se površine od nekoliko vrsta drveta i aluminija. U skladu s ciljanom tržišnom skupinom, novi CLA model biti će opremljen najnovijom generacijom multimedijskih sustava s cijelim nizom funkcija, aplikacija i grafika. Tu se nalazi i 5.8-inčni ekran i Bluetooth sučelje koji su dio osnovne opreme. Središnji kontrolni gumb pruža pristup svim mogućim funkcijama.

Opcionalno se može naručiti veći 7-inčni ekran odabirom Multimedia paketa opreme koji donosi i COMAND sustav s navigacijom, glasovnim upravljanjem, SD utorom, CD/DVD changerom integriranim u komandnu ploču za 6 CD ili DVD-ova, 10GB prostora za glazbu te kameru za vožnju unatrag.

Inovativan dizajn, aerodinamički optimizirane konture, najnaprednija tehnologija i moderan, mladenački izričaj s naglašeno sportskim karakterom mogli bi biti pun pogodak za Mercedes-Benz koji je do sada svoje najvjernije kupce nalazio u vrlo uskoj, ograničenoj tržišnoj skupini. Jedini je problem što si tržišna skupina na koju njemački brend cilja u velikom broju slučajeva jednostavno neće moći priuštiti ovakav automobil. Ipak, lijepo je da postoji pa tko može, blago njemu.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene