Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Alfa Romeo 4C koncept u boji tekućeg metala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za nekoliko tjedana Alfa Romeo će predstaviti 4C koncept još jednom na nadolazećem auto salonu u Frankfurtu, a s njime i novu boju karoserije koja će zasigurno oduševiti.

Nakon službene međunarodne premijere na ženevskom auto salonu, Alfa Romeo 4C Concept bit će izložen na 64. Međunarodnom Auto Showu u Frankfurtu koji se održava u rujnu, a posjetitelji spomenutog auto salona imati će priliku premijerno vidjeti novu boju karoserije 'Fluid Metal' koja dodatno naglašava mekane i zavojite linije automobila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lamborghini Gallardo Super Trofeo Stradale! Slika nije dostupna Frankfurt domaćin Sjeta na najvećem sajmu automobila

Proteklih mjeseci projekt je bio dodatno uglađen i obogaćen raznim tehničkim elementima s ciljem poboljšavanja dinamičkih karakteristika Alfa 4C koncepta. Potvrđeno je da se masa automobila zaustavila na 850 kg, motor dostavlja više od 200 KS, a omjer mase i snage je manje od 4kg po KS, što su odlike dostojne pravog superautomobila.

Alfa 4C koncept primjer je uspješne formule coupea s dvoja sjedala, stražnjim pogonom i središnje smještenim motorom čija dužina iznosi oko 4 metra dok je međuosovinski razmak manje od 2,4 metra. Takve dimenzije naglašavaju kompaktni karakter Alfa 4C koncepta, ali i njegovu agilnost.

Alfa 4C koncept koristi tehnologiju i materijale koji su nastali razvojem 8C Competizione modela, drugim riječima karbonska vlakna, aluminij, stražnji pogon, ali i tehnologiju prisutnu u drugim Alfa Romeo modelima trenutno u prodaji kao npr. 1,75-litreni benzinac s direktnim ubrizgavanjem, ALFA TCT prijenos s dvije spojke, i sve najbolje od Alfine DNA tehnologije, što naravno uključuje i DNA 'dynamic control selector'.

U kombinaciji s novim automatskim prijenosom s dvije spojke 4C koncept razvija maksimalnu brzinu više od 250 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h traje manje od 5 sekundi.

U Alfinom izložbenom prostoru bit će izložena i Alfa Giulietta opremljena s ALFA TCT polu-automatskim mjenjačem najnovije generacije s dvije spojke koji osigurava veću udobnost u vožnji i sportskiji osjećaj od uobičajenog automatskog mjenjača, te također donosi i uštedu goriva i manje emisije štetnih plinova.

Alfa Romeo Giulietta s novim ALFA TCT mjenjačem bit će dostupna s dvije varijante motora: 1,4-litrenim TB MultiAir motorom sa 170 KS i 2,0-litrenim JTDM-2 dizelskim motorom sa 170 KS.

Najkompaktniji sportaš iz ponude Alfa Romea, MiTo, bit će predstavljen s dva nova motora – revolucionarnim 0,9-litrenim TwinAir TB motorom s 85 KS i novim 1,3 JTDM dizelskim motorom s 85 KS.

Nagrađivani TwinAir motor koji je razvijen u odjelu FIAT Powertrain, razvija 85 KS pri 5.500 o/min i dostavlja maksimalni okretni moment od 145 Nm pri 2.000 o/min. Koristeći Start/Stop tehnologiju i alternator, TwinAir motor koji pokreće MiTo nudi najmanje emisije štetnih plinova u klasi (za benzinac), točnije 98g/km.

Konceptualni Alfa Romeo 4C model kao da izgleda potpuno drugačije u ovoj novoj boji karoserije, a možemo samo zamišljati kako izgleda uživo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene