Joe Biden, Donald Trump
Joe Biden, Donald Trump Foto: Afp

Druga predsjednička debata između Donalda Trumpa i Joea Bidena koja se trebala održati u četvrtak 15. listopada otkazana je odlukom neovisnog povjerenstva jer je aktualni američki predsjednik odbio virtualno sučeljavanje.


Nakon što je prošli tjedan objavljeno da je američki predsjednik Donald Trump zaražen koronavirusom, povjerenstvo je odlučilo da se druga debata s Joeom Bidenom, koja se trebala održati u Miamiju, pretvori u virtualno sučeljavanje, što je Trump kategorički odbio.

Vezani članci Američka Nacionalna garda čuva Kapitol Stručnjak za međunarodne odnose o atmosferi straha u Washingtonu: "Opsadno stanje trajat će možda i dva tjedna nakon inauguracije" Donald Trump Što nakon opoziva? Suđenje Trumpu neće početi prije sljedećeg tjedna, a Senat bi mu mogao zabraniti da se opet kandidira

"Sada je očito da neće biti debate 15. listopada", navodi se u priopćenju povjerenstva koje dodaje kako "se sada koncentrira na pripreme za zadnju predsjedničku kampanju koja se treba održati 22. listopada" u Nashvilleu.

Trump i Biden su se suočili na gotovo dvosatnoj debati 29. rujna u Clevelandu.

Trump nastavlja kampanju izbornim skupom na Floridi u ponedjeljak

Trump će održati u ponedjeljak na Floridi svoj prvi izborni skup nakon što je bio pozitivan na koronavirus prošli tjedan, objavio je u petak njegov izborni stožer.

Skup u gradu Sanfordu održat će se 12 dana nakon što je objavljeno da je pozitivan na koronavirus. Trump je tjekom izolacije dok se liječio u više navrata izražavao nestrpljivost da nastavi predsjedničku kampanju na terenu, a njegov je liječnik objavio da od subote može "bez rizika" nastaviti sa svojim aktivnostima u javnosti.

Predsjednički bi se izbori u SAD-u trebali održati 3. studenog.

Trump je 2. listopada objavio da ima koronavirus i tri noći je proveo u vojnoj bolnici.