Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska rekorderka u bacanju kladiva Ivana Brkljačić u petak, 27. lipnja, nastupit će na velikom EAA međunarodnom atletskom mitingu u Lilleu.


Konkurencija je iznimno jaka, jer će u ovom francuskom gradu bacati dvije trenutno najbolje kladivašice na svijetu, Bjeloruskinja Aksana Miankova (76,19 m) i Kubanka Yipsi Moreno (76,16 m), kojima treba pribrojiti Poljakinju Kamilu Skolimowsku, zatim domaće djevojke Manuelu Montebrun i Stephanie Falzon, te ostale opasne protivnice.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO: Domaći 'Špiceri' nisu propustili toplo vrijeme Slika nije dostupna Brkljačić: Zadovoljna sam formom, no ne i tehnikom

"Idem po nove bodove za nastup na Svjetskom atletskom finalu, ali idem i pokušati otkloniti probleme s tehnikom koji me muče u posljednje vrijeme. Ako pogodim hitac, može biti jako dobro, međutim, ako mi se ponove problemi iz Varšave i Istanbula, mogu baciti ispod 70 metara. No, nadam se dobrim rezultatima i očekujem da ću se hrabro suprotstaviti iznimno jakim konkurenticama", izjavila je uoči nastupa Ivana Brkljačić.

Natjecanje kladivašica u Lilleu započinje u 18,15 sati.