Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Seung Ki Hong, čovjek zaslužan za dvije hrvatske bronačne taekwondo medalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iza dvije brončane medalje koje su osvojile Martina Zupčić i Sandra Šarić stoji velik trud. Njihov, ali i njihovog izbornika Koreanca Seung Ki Honga koji je Hrvatskoj donio dvije od pet medalja. Provjerili smo kako mu je živjeti u Hrvatskoj.

Kada je prije deset godina dobio poziv da dođe u Hrvatsku, jedva ju je, kaže, pronašao na karti. Ipak je prihvatio ponudu i došao u Karlovac. Nije znao ni engleski ni hrvatski pa je bilo zanimljivih situacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prva žena koje će nositi zastavu neke zemlje iz Perzijskog zaljeva Slika nije dostupna Peking će Hong Kongu dopustiti izravne izbore

''Ja ne znam brojati, a treba raditi sklekove. I što onda, ja sam znao samo broj sto, onda sam rekao svaka sto trbušnjaka, a trebalo je zapravo napraviti oko 20-30 komada. Komunikacija mi je bila problem.,'' rekao je Hong, a koji priznaje da rukama i nogama mora objašnjavati svojim igračicama što traži od njih.

I supruga Mina Hong ima svoje jezične anegdote, sa kumicama na Dolcu.

''Prije sam uvijek morala pisati i one bi čitale. Nisam znala deka i deci, onda smo uvijek kupili na kilogram. Uvijek pune vreće!,'' priznala je Mina.

Južna Koreja vlada u taekwondou, pa izborniku Hongu materinski jezik dobro dođe na natjecanjima. Može našim igračicama prevesti što konkurentice dogovaraju s trenerima.
Od njihovo troje djece, dvoje je rođeno u Hrvatskoj - treniraju taekwondo, ali kroz igru. Svi uče svirati i pjevaju u zboru. Škola počinje u ponedjeljak pa iskorištavaju preostalih nekoliko dana praznika za igru i uživanje. Zbog Hongovog posla ni ove ni prošle godine obitelj nije mogla na more, ali u deset godina obišli su dosta mjesta na obali.

''Pula dva puta, a bio sam Korčula, bio sam Zadar, i Senj i to je to.''

Jednom na godinu odlaze u Južnu Koreju posjetiti prijatelje i rodbinu. U Hrvatskoj im je lijepo, navikli su se, a i djeca uživaju i nadaju se da će sada ostati ovdje. To im od srca želimo i mi - i veselimo se novim medaljama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene