Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MOO oduzeo medalju buntovnom švedskom hrvaču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni olimpijski odbor u subotu je oduzeo brončanu medalju švedskom hrvaču Ari Abrahamianu zbog nesportskog ponašanja.

Abrahamian, koji je završio na trećem mjestu u hrvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 84kg, bacio je svoju brončanu medalju na pod na svečanosti podjele odličja u znak prosvjeda zbog gubitka u polufinalnom meču.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na rubu tučnjave Kupci se poput bijesnih i izgladnjelih pasa trgali za hranu na sniženju Slika nije dostupna Raspisan natječaj Zagrebački holding traži hrvačice u blatu

"Nije me briga za tu medalju. Mislim da je polufinale pokazalo da FILA ne radi pošteno. Mislim da nisam zaslužio da izgubim. Sustav je korumpiran. Ovo će biti moj posljednji meč. Ovdje sam došao po zlato, nisam uspio i smatram to neuspjehom", rekao je Abrahamian, koji je rođen u Armeniji. On je osvajač srebra 2004. u Ateni.

MOO je objasnio da oduzimanjem medalje kažnjava kršenje olimpijskih fair play pravila. Abrahamianova medalja neće biti dodijeljena nikome, kazao je Thomas Bach, šef disciplinskog povjerenstva MOO-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene