Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski atletičar Andras Haklits zauzeo je 10. mjesto u finalu bacanja kladiva na Olimpijskim igrama u Pekingu, a zlato odličje pripalo je Slovenskom bacaču Kozmusu.


Haklits je u finalu kladivo najdalje bacio do 76.58 metara što je za 54 centimetra slabije od njegova rezultata iz kvalifikacija u petak, a dva metra slabije od njegova najboljeg rezultata sezone.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Nova drama na relaciji SAD – Kina: ''Komunistička partija Kine lagala je, laže i nastavit će lagati'' Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković Jandroković posjetio tehnološkog diva u Kini: "Najavili su nove poslovne projekte u Hrvatskoj"

Zlatnu medalju osvojio je Slovenac Primož Kozmus sa svojim najboljim hicem sezone od 82.02 metra ispred Bjelorusa Vadima Devjatovskog i Ivana Tihona sa 81.61, odnosno 81.51 metara.

29-godišnji Kozmus lani je na Svjetskom prvenstvu u Osaki osvojio srebro iza Tihona, a u Pekingu je stigao do svog prvog velikog naslova u karijeri.

Trostruki svjetski prvak Tihon nije uspio karijeru okruniti naslovom olimpijskog pobjednika, i prije četiri godine u Ateni bio je srebrni.