Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Sada barem znam da se neću udavati do OI u Londonu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Nisam tako strašno razočarana jer mislim da nisam podbacila, skočila sam svoju standardnu visinu i uzela srebro", rekla je Blanka Vlašić nakon osvojenog srebra na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Blanka je sa velikim zakašnjenjem izašla pred hrvatske novinare jer su je putem doslovce hvatale ama baš sve televizijske ekipe koje prate atletiku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kakav spektakl: Bolt, Powell i Gay na obnovljenom Poljudu? Slika nije dostupna Blanka predstavila Kup kontitenata u rodnom Splitu

Kada je napokon došla, uspjela se i našaliti kazavši - Sad znam da se neću udavati do Olimpijskih igara u Londonu.

"Pa ne mogu reći da sam razočarana, dostojanstveno sam uzela srebro i mislim da sa preskočenih 2.05 to svakako nije podbačaj. Znala sam da je Belgijanka opasna na velikim natjecanjima, to sam čak i rekla svom treneru Bojanu Marinoviću, iako me on upozoravao da su favoritkinje ruske skakačice. Priznajem da mi je sigurno malo žao upravo tamo zbog onog prvog skoka na 2.05 metara. Olimpijske igre nisu natjecanje poput svih drugih mitinga, ovdje skaču najbolje sa posebnim motivom i skaču sve jako, jako dugo. Utjeha mi je što sam ove sezone evo pobjeđivala na svim mitinzima, mala smo zemlja i mislim da se ovo srebro mora proslaviti. Ja sigurno neću jer moram već u petak biti u Zurichu" kazala je Blanka Vlašić.

Joško Vlašić: Osjećam se kao more između bure i juga

"Osjećam se kao more između bure i juga, dakle posve mirno, ali nisam razočaran jer imamo srebro, prvu hrvatsku atletsku olimpijsku medalju", kazao je Joško Vlašić nakon što je njegova kćer Blanka uzela srebro u visu.

"Blanka je jedan od onih vrhunskih sportaša koji ne mogu ne reći na svakom natjecanju - idem po zlato. Uzela je srebro u jednom vrlo kaotičnom natjecanju, u kome je odlučio prvi skok Helleaut preko 2.05 metara. Mi sebi nemamo što predbaciti, sve bi isto napravili, ali Olimpijske igre su specifično natjecanje sa doista najboljim skakačicama svijeta i posebno inspiriranih kao što je večeras bila Belgijanka", kazao je Joško Vlašić.

Nakon Olimpijskih igara Blanka Vlašić već u petak nastupa na mitingu Zlatne lige u Zuerichu i nakon toga zadnji miting Zlatne lige u Bruxellesu gdje može uzeti "jack-pot" od pola ili milijun dolara.

"Nema tog novca koji može zamijeniti zlato. Ja ne bih mijenjao tih milijun dolara za zlatnu olimpijsku medalju, a ne bi ni Blanka", ustvrdio je Joško Vlašić, koji je pokušao objasniti i nesporazum prilikom drugog pokušaja na 2.05 metara.

"Dogodilo se ono što se u pravilu ne događa na velikim natjecanjima. Namjeravali smo propustiti 2.05 metara, ali dok je Blanka došla do trenera Marinovića, točno ispred njega se stvorila američka štafeta koja je slavila pobjedu. Zakasnila je prijaviti, počelo je teći vrijeme i morala je skočiti. Ima opravdanja jer je to bilo živo natjecanje sa dosta događanja", kazao je Vlašić.

"Mi smo ipak premala zemlja da ne bi slavili srebro. Na Olimpijskim igrama u Sydneyu je Blanka bila 17., u Ateni 11., a sada imamo srebro"," zaključio je Vlašić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene