Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nastavljaju se prepucavanja poljskih vlasti i Međunarodne i Europske nogometne organizacije. Nakon što su FIFA i UEFA zaprijetile Poljacima suspenzijom nogometnog Saveza i oduzimanjem organizacije EURA 2012. iz Poljske je stigao oštar odgovor u kojem se traži ukidanje ultimatuma.


Nakon što je poljsko ministarstvo sporta suspendiralo nogometni savez zbog neriješenih pitanja oko korupcije, FIFA i UEFA su zbog miješanja politike u rad sportskog saveza zaprijetile suspenzijom i oduzimanjem organizacije Europskog prvenstva. FIFA i UEFA su postavile rok do ponedjeljka do kada se na posao mora vratiti staro vodstvo nogometnog saveza ili će Poljska biti suspendirana.

Vezani članci Slika nije dostupna Poljska i Ukrajina ipak ostaju domaćini EP 2012. Slika nije dostupna Njemačka odbacila spekulacije da će zamijeniti Ukrajinu u organizaciji EP-a 2012.

'Pregovori između ministarstva sporta i turizma i Poljskog nogometnog saveza neće se nastaviti sve dok FIFA ne povuče svoj ultimatum', najavio je Adam Giersz, dužnosnik u Poljskom ministarstvu sporta i turizma.

Trenutačni administrator na čelu nogometnog saveza Robert Zawlocki poručio je kako nema namjeru odstupiti.

'Na ovu poziciju sam došao arbitražom i nema namjeru davati ostavku', poručio je Zawlocki. 

Podršku čišćenju poljskog nogometa od korupcije pružio je i premijer Donald Tusk kojui je podržao akciju ministra sporta Miroslawa Drzewieckia. 

>> Poljaci i Ukrajinci na popravnom kod Platinija

Nakon posljednjih istupa poljskih vlasti koje ne odustaju od namjere za smjenom vodstva Poljskog nogometnog saveza iz UEFA-e je stiglo oštro upozorenje.

'Naše strpljenje ima granice i trenutno smo na samom rubu. Usko surađujemo s FIFA-om i ukoliko se situacija do ponedjeljka ne promjeni ozbiljno ćemo razmisliti o poljskoj organizaciji EP-a", poručio je William Gaillard, direktor komunikacija UEFA-e i jedan od savjetnika predsjednika Michela Platinija.