Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Bilić: Tko pobijedi Njemačku ima se pravo nadati naslovu, Loew Hrvate smatra lukavima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je pljusak okupao hrvatske igrače na treningu u Beču uoči utakmice s Austrijom, isto se dogodilo i u Klagenfurtu uoči sutrašnjeg ogleda protiv Njemačke.

U trenucima dok su hrvatski igrači započinjali trening na stadionu Woerthersee crni oblaci su se nadvili na Klagenfurtom i u sekundi se 'nebo otvorilo'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bilić objavio popis kandidata za večerašnju utakmicu sa Škotskom Slika nije dostupna Na Bilićev posao pretendiraju i Ivanković i Kranjčar!

'Kiša nije problem, niti će biti problem sutra. Teren je odličan i uvjeren sam kako ćemo pružiti odličnu predstavu', kazao je kapetan Niko Kovač.

Slaven Bilić je još jednom istaknuo kako je njemačka momčad čvrsta i prepuna samopouzdanja.

'Njemačka je sila i svi je vide kao jednog od glavnih kandidata za europski tron', kazao je Bilić.

Njegova velika ljubav prema muzici očito je postala svima poznata pa su njemački novinari inzistirali da Bilić usporedi 'elf' s rock muzikom ili baletom.

'Nije mi jasno zašto postavljate takva pitanja. Ovdje smo zbog nogometa, a ne zbog muzike. Ovo su pitanja za Modru lastu, a ne za europsko prvenstvo', kazao je Bilić ne želivši odgovoriti na pitanje.

>> Video: Hrvatski navijači okupirali Klagenfurt, za utakmicu najavljena kiša

Mnoge je zanimalo hoće li 'Bilić Boysi' tražiti inspiraciju u pobjedi 'Vatrenih' protiv Njemačke (3:0) na SP-u 1998. godine kada je jedan od glavnih protagonista u hrvatskim redovima bio upravo Bilić.

'Lijepo se sjetiti te utakmice, to je jedna od naših najvećih pobjeda, međutim ona nam nije potrebna za samopouzdanje uoči sutrašnjeg ogleda. Danas su novi ljudi i novi nogomet jedino je želja ostala ista', naglasio je hrvatski strateg.

Na pitanje hoće li se u slučaju hrvatske pobjede protiv Njemačke Bilić nadati osvajanju europske titule, hrvatski strateg je bio iskren.

'Hoću. Tko pobijedi Njemačku ima se pravo nadati i pobjedi na europskom prvenstvu', zaključio je Bilić službenu novinarsku konferenciju u Klagenfurtu.

Joachim Loew: Hrvati su vrlo lukavi 

'Hrvati su vrlo lukavi i sigurni s loptom. Imaju čvrstu obranu i nekoliko odličnih pojedinaca koji mogu sami odlučiti susret', istaknuo je njemački izbornik Joachim Loew na novinarskoj konferenciji u Klagenfurtu.

Premda se Loew na konferenciji trebao pojaviti u društvu kapetana momčadi Michaela Ballacka, stigao je sam kako bi se Ballack mogao u miru pripremiti za posljednji trening na stadionu Woerthersee.

Njemački strateg, koji je za kormilom naslijedio Juergena Klinsmanna nakon Svjetskog prvenstva 2006. godine, bio je prepun pohvala prema hrvatskoj reprezentaciji posebno istaknuvši Roberta Kovača, Josipa Šimunića, Mladena Petrića, Ivicu Olića i Luku Modrića.

'Hrvatska reprezentacija odlično drži igru pod kontrolom i naš idući suparnik ima dobru momčad s jakim pojedincima.'

Poput Bilića niti Loew nije želio objaviti sastav s kojim će se suprostaviti Hrvatima, no njemačke kolege su nas uvjeravale kako neće mjenjati 'dobitnu formulu' iz susreta s Poljskom. Ako se to pokaže točnim Nijemci će u četvrtak u 18 sati istrčati u sastavu: Lehman, Jansen, Metzelder, Mertesacker, Lahm - Fritz, Frings, Ballack, Podolski - Klose, Gomez.

'O sastavu moram prvo obavijestiti igrače. Danas ćemo održati sastanak na kojem ću im objaviti momčad', dodao je Loew koji smatra kako je ključ 'nametnuti svoju igru'.

Loew je naglasio kako su njegovi igrači mentalno i psihičkih spremni za utakmicu, dodavši kako su odlično analizirali hrvatsku igru te njezine igrače.

'Sve smo snimili i njihove dobre, ali i njihove loše strane.'

Na pitanje može li Loew nešto naučiti od svog mlađeg kolege Bilića ili može učiti samo od starijih, Loew je biranim riječima govorio o hrvatskom izborniku.

'Naravno da mogu učiti i od iskusnijih, ali i od mlađih kolega. Bilić je dokazao da je poveo Hrvatsku pravim putem, jer su na suveren način stigli do europskog prvenstva', zaključio je njemački strateg.

Više na www.euro2008.dnevnik.hr .

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene