Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO Sudac Marić vratio se na travnjake: Dokazao sam nevinost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometni sudac Bruno Marić ponovo sudi. Na zagrebački Maksimir istrčao je nakon pet mjeseci pauze.

Sa sucem kojeg je UEFA osumnjičila za namještanje finala kupa između Dinama i Hajduka prošle godine ekskluzivno smo razgovarali na travnjaku uoči same utakmice. Nakon pet mjeseci stanke zbog skandala s UEFA-om, daruvarski sudac vratio se na svoj teren. Na rasporedu je maksimirski stadion i utakmica Lokomotiva-Zadar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provedeno istraživanje Priveden poznati trener borilačkog sporta zbog sumnje da je spolno zlostavljao dijete Nataša Novaković i fotografije Ne stišava se priča oko ljetovanja ministra Marića: Povjerenstvo će tražiti posebnu dokumentaciju svih nadležnih tijela

Kao i svaki put do sada, Marić je prvo s kolegama sucima razgledao teren. Sve, objašnjava nam, mora biti na svom mjestu prije utakmice. Greškama nema mjesta. 'Teren je vrhunski, s obzirom na uvjete je odličan,' rekao je Bruno Marić. 'Važno je da par utakmica prođe OK i vjerujem da će se onda sve vratiti na staro.'

Nakon sastanka s čelnim ljudima osiguranja i policijom, zagrijavanje s kolegama sucima. Pritisak nije bio jednostavan. Nakon što su ga osumnjičili za namještanje finala Kupa između Dinama i Hajduka u svibnju prošle godine on i obitelj prošli su pakao. Iako su mu prijatelji vjerovali cijelo vrijeme, danas je sretan jer je i ostalima dokazao da je nevin. I što opet može istrčati na travnjak.

>> VIDEO: 'HNS je dva mjeseca krio da je sudac Marić osumnjičenik!'

'Uzbuđenje je kao i prije svake utakmice. Možda malo drukčije s obzirom da se posebno veselim što je to krenulo i tako, ali u principu, ništa posebno,' rekao je Marić. Hoće li njegovo suđenje zbog cijele priče biti pod posebnim povećalom, ne zanima ga previše. Kao nogometni sudac, kaže, mora biti spreman na sve.

'Sve je gotovo, osim što sam sretan što je se završilo. I važno mi je da je ustvari velik dio novinara i javnosti stao na moju stranu i zbog toga sam naravno zahvalan jer se u Hrvatskoj dokazalo da istina može osloboditi,' rekao je Marić. O pravnim koracima protiv UEFA-e razmišljat će poslije. Prvi zvižduk, susreti s dragim ljudima i prvo zagrijavanje sada su iza njega.

'Završeno zagrijavanje kao što ste vidjeli. Teren je dosta težak za igru, evo mi smo spremni i to je to. Pobijedit ćemo i kišu,' dodao je Marić. Kiša i pozitivna trema na kraju su pobijeđeni. A daruvarski sudac s osmijehom na licu napustio je travnjak, sretan jer se vratio u nogomet.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene