Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dvorana u Višnjiku od danas nosi ime Krešimira Ćosića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarski su gradski vijećnici na današnjoj sjednici jednoglasno odlučili da se novoizgrađena športska dvorana na Višnjiku od danas zove imenom Krešimira Ćosića, velikana hrvatskog športa.

Time su potvrdili prijedlog Odbora za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova i javnih poduzeća u gradu Zadru koji je na jučerašnjoj sjednici također jednoglasno predložio da se dvorana na Višnjiku nazove imenom Krešimira Ćosića.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Slika nije dostupna "jedna od najzahtjevnijih kriza" Pogledajte posebne mjere zaštite na skupu HDZ-a: Na pitanje boji li se koronavirusa Plenković se – zakašljao

>> Ni 'Pod pekom' ni Višnjik, već ŠC Krešimir Ćosić

Odbor je ocijenio da je Ćosić znameniti zadarski, hrvatski, europski i svjetski športaš i košarkaš.

Krešimir Ćosić rođen je 1948. u Zagrebu, a odrastao je u Zadru.

U KK "Zadru" počeo je svoju športsku karijeru, u tijeku koje je osvojio sve što se moglo osvojiti.

Nastupio je 303 puta za bivšu državnu reprezentaciju, dva puta je bio proglašavan najboljim igračem europskih prvenstava, šest puta sa svojim klubovima bio je državni prvak, četiri puta osvajao košarkaški kup, a s reprezentacijom je osvojio zlato na Olimpijskim igrama.

Igrao je za KK "Zadar", Cibonu, za klubove u Sloveniji i Italiji, a neko je vrijeme igrao i u američkoj sveučilišnoj košarci.

Nakon osamostaljenja Hrvatske bio je diplomat mlade države. Zbog teške bolesti preminuo je 1995. u Baltimoreu, a pokopan je na Mirogoju u Zagrebu.

U Kuću slavnih košarkaša uvršten je 1996.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene