Osuđen je i u zatvoru

Sudbina komičara koja je šokirala cijeli svijet: Svi su ga obožavali, a onda se našao u centru seks-skandala

The Cosby Show (Foto: Profimedia) The Cosby Show (Foto: Profimedia) Profimedia 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju The Cosby Show (Foto: Profimedia) Bill Cosby (Foto: Profimedia) Bill Cosby (Foto: Screenshot) +0 Bill Cosby (Foto: Getty Images) Galerija

Bill Cosby svjetsku je slavu stekao 1984. kada se počela emitirati serija "The Cosby Show", a sa suprugom Camille je u braku 56 godina.

Poznati komičar i glumac Bill Cosby proslavio je u nedjelju 83. rođendan u zatvoru SCI Phoenix u Pennsylvaniji, gdje služi kaznu od tri do 10 godina. 

Pogledaj i ovo showbuzz SNIMLJEN RAZGOVOR TONE SVE DUBLJE Htio potplatiti majku djevojke koju je silovao?!

Bill, koji se proslavio kao obiteljski liječnik u humorističnoj seriji "Cosbyjev show", osuđen je u rujnu 2018. zbog drogiranja i seksualnog napada na Andreu Constand. Prijetila mu je i zatvorska kazna od 30 godina, no njegova dob utjecala je na to. Još nekoliko žena ga je optužilo za seksualno zlostavljanje, no ovaj slučaj ga je strpao iz rešetaka. 

Nekad omiljeno glumačko i komičarsko lice sada samo ponekad u zatvoru posjećuje supruga, televizijska producentica Camille Cosby (76) s kojom je u braku od 1964. Par je tijekom braka dobio i petero djece kojima dali imena na slovo e. Tako se kćeri nazvali Erika, Ensa, Erinn i Evin te sina Ennis. 

Bill i Camille su se 16. siječnja 1997. suočili s velikom tragedijom. Naime, dok je Ennis mijenjao gumu na autu pokraj ceste, nepoznati napadači htjeli su ga opljačkati i ubili su ga. 

Komičareva kći Erinn kao tinejdžerka se borila s ovisnošću o drogi. Zbog toga se udaljila od obitelji, a nakon smrti brata ponovno se zbližila s roditeljima i sestrama. 

Osim sina Billy i Camille su 2018. izgubili kćer Ensu. Ona je u 44. godini preminula od kroničnog zatajenja bubrega. Prije svoje smrti objavila je da vjeruje u očevu nevinost i kako u cijelom slučaju veliku ulogu igra rasizam. 

Inače, Bill je prije nego što se proslavio proveo četiri godine u američkoj mornarici, a na Sveučilištu u Massachusettsu stekao je titulu doktora znanosti. Debitirao je 1965. u televizijskoj seriji "I Spy" koja se emitirala tri godine. Bio je jedan od prvih Afroamerikanaca koji su dobili angažman u seriji na televiziji od televizijske mreže. 

Nakon toga je došla njegova velika prilika "Cosbyjev show", humoristična serija po kojoj ga svijet pamti. Emitirala se od 1984. do 1992., a gledanost je bila jedna od najvećih kada je riječ o sitcomima. 

Osim za glumu i komediju Bill ima talent i za glazbu. Objavio je mnogo pjesma, među kojima je "Li'l Ole Man", i albume, od kojih je jedan "Silver Throat". Osvojio je šest glazbenih nagrada Grammy. 

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene