Bill Cosby uskoro će se naći iza zatvorskih rešetaka, gdje će provesti sljedećih tri do deset godina života.

Galerija Bill Cosby (Foto: Profimedia) SCI Phoenix (Foto: Profimedia) SCI Phoenix (Foto: Profimedia) +5 Bill Cosby (Foto: Getty Images)

Slavni američki komičar Bill Cosby idućih tri do deset godina provest će u zatvoru, nakon što mu je izrečena kazna zbog seksualnog zlostavljanja i drogiranja Andree Constand 2004. godine.

Vezani članci Kaznionica u Zagrebu - 2 Gdje će Horvatinčić odslužiti kaznu? "Za svakog zatvorenika se individualizira način izvršavanja " Bill Cosby (Foto: Getty Images) Bill Cosby proglašen krivim za seksualne napade: Osuđen na zatvorsku kaznu!

81-godišnji Bill tako će idući period života umjesto u svom domu provesti iza rešetaka. Očekuje se da će kaznu izvršavati u zatvoru SCI Phoenix u Pennsylvaniji, a prve dane zatočeništva u pritvoru montgomerskog zatvora.

Bill Cosby (Foto: Profimedia) SCI Phoenix (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

U SCI Phoenixu bit će procijenjene njegove fizičke, medicinske i sigurnosne potrebe. Pretpostavlja se da će obzirom na dob biti pod dugoročnom medicinskim nadzorom u zatvoru koji je tek nedavno sagrađen i novouređen. No za Billa će to zasigurno biti šok jer zatvorenici imaju ograničenu upotrebu vode i strogu zabranu telefoniranja.

Više fotografija pogledajte OVDJE. 

The Inquirer prenosi kako se zatvorenici žale i kako su im brojne stvari ukradene ili uništene. Navodno su im osobne fotografije uništene, a jedan je prijavio crtež svastike na bratovoj fotografiji, što tumače kao rezultat osobne mržnje. Drugi se žale da nemaju gdje sjediti i kako su često u potpunosti zaključani.

SCI Phoenix ima maksimalno osiguranje, 3830 kreveta, vrijednost čitave zgrade procijenjena je na 400 milijuna dolara, zapošljava 1200 službenika, a ograđen je dvostrukom ogradom kako nitko ne bi mogao pobjeći. Zatvorski programi uključuju liječenje seksualnih prijestupnika, podizanje svijesti o žrtvama i utjecaj kriminalnih klasa.

Bill Cosby (Foto: Profimedia) SCI Phoenix (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Ako činjenica da je Bill slavan bude predstavljala rizik njemu samom ili drugim zatvorenicima, većinu vremena morat će provoditi sam u svojoj ćeliji.

Ako to ne bude slučaj, bit će smješten u ćeliji s još jednom osobom, odlazit će na obroke, vježbanje, savjetovanje i druge aktivnosti. Moći će imati privatni tablet za slušanje glazbe ili igranje igara, ali neće imati pristup internetu, izjavila je glasnogovornica zatvora Amy Worden, piše Daily Mail.

Bill Cosby (Foto: Profimedia) Bill Cosby (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Za razliku od nekih starijih zatvora SCI Phoenix, ručni sustav zaključavanja zamijenjen je elektroničkim sustavom zaključavanja kojim se upravlja s centralne lokacije.

Nakon saslušanja i izrečene kazne Bill je prevezen sa suda u tamnom kombiju u pritvor, odakle će ga uskoro prevesti u njegov novi, ne tako ugodni "dom".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju