Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na ulazu u jednu dvoranu za svečanosti u Tel Avivu postavljen je automat u koji sudionici svadbe mogu ubaciti svoje kreditne kartice i utipkati iznos kojim daruju mladence.


"Ovo je novost u Izraelu, ali i u svijetu. Vrlo je praktično jer i ako zaborave čekovnu knjižicu gosti mogu darovati mladence", izjavila je Aya Alon Kaufman iz Gan Oranim dvorane u Tel Avivu.

Vezani članci Bankomat Hrvatska ih ima najviše po stanovniku u Europi, no taj bi se broj zbog novih propisa uskoro mogao smanjiti: "To će sigurno biti problem" Raznesen bankomat - 1 Drama u Donjoj Bistri: Usred noći lopovi raznijeli bankomat

Automat se može unajmiti za 155 američkih dolara, a iznosi koje svatovi uplate mladencima na njihov se bankovni račun prebacuju idućeg dana.

Nakon uplate automat izbacuje potvrdu s imenom uplatitelja koja se potom, zajedno s čestitkom, može ubaciti u poseban otvor na automatu. Tako na kraju svadbe mladenci mogu točno doznati koliko im se "podebljao" bankovni račun i kome to mogu zahvaliti.
U Izraelu je uobičajeno da se na vjenčanja ne donose kutije s poklonima, već se mladencima u kuvertama daje gotovina ili ispisani čekovi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju