Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Malezijske vlasti prije nekoliko dana zabranile su Muslimanima posjet koncertu BEP-a, jer je sponzor koncerta irska pivovara Guinness.


Black Eyed Peas pripremaju za nekoliko dana veliku feštu u Kuala Lumpuru, na koju će ipak moći doći i njihovi muslimanski obožavatelji. Naime, tamošnje ministarstvo kulture zabranilo je pripadnicima muslimanske vjeroispovjesti odlazak na koncert jer ga sponzorira Guinness. Točnije, glazbeni spektakl se i održava povodom proslave 250. godišnjice početka proizvodnje poznatog irskog piva, prenosi BBC.

Vezani članci Davor Križić Experiment Jazz.hr unatoč preprekama u velikom stilu proslavio veliki, 30. rođendan i zaključio bogatu sezonu! Publika na koncertu, ilustracija - 1 Rock prodrmao Pariz: Pet tisuća ljudi na koncertu sudjelovalo u velikom eksperimentu

Alkohol je u Maleziji zakonom zabranjem svima onima koji se pridržavaju islamskih pravila, a takvih je u 27-milijunskoj Maleziji preko 60 posto. Ipak, vlasti su na kraju odlučile dozvoliti ulazak na koncert svima koji to žele, no Guinness tijekom spektakla ne smije prodavati svoje pivo, niti istaknuti prepoznatljivi logo.

Malezija nije htjela sasvim zabraniti koncert Black Eyed Peasa, unatoč upravo takvim zahtjevima konzervativnih udruga u zemlji, jer je računala na dobru reklamu koju bi američka grupa napravila tamošnjem turizmu. U Maleziji su zbog oskudne odjeće na pozornici sličnih problema već imali Beyonce, Gwen Stefani i Avril Lavigne.