Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U poznatom hrvatskom tjedniku izašle su fotografije Lepe Brene snimljene u Brčkom ratne 1993. godine. Poznata srbijanska pjevačica slikala se u uniformi Republike Srpske, a sve do nedavno je demantirala postojanje spornih fotografija. Je li srbijanska folk zvijezda govorila istinu?


Senad Pašić, glavni urednik tjednika Arena, objasnio je da tema o Lepoj Breni koju su objavili u zadnjem broju, zapravo plod prikupljanja informacija s brojnim čitateljima Arene. Tim čitateljima stvarno nije bilo jasno kako je jedna Lepa Brena paradirala u uniformi vojske koja je napravila toliko zla Hrvatskoj i BiH, a uskoro će održati koncert u novootvorenoj zagrebačkoj Areni.

Vezani članci Slika nije dostupna Lepa Brena: 'Vidim da još uvek niste zaboravili reči mojih pesama!' Slika nije dostupna 'Lepa Brena i njena garda, sramota moga grada'

'Nikada nisam odjenula uniformu vojske Republike Srpske', gotovo uvrijeđeno izjavila je Lepa Brena za nedavnog gostovanja u jednom hrvatskom talk showu. 'U okupirano Brčko išla sam kako bih iz ratnih ralja izbavila oca', rekla je pjevačica i dometnula da je radi vlastite sigurnosti obukla lažnu vojnu uniformu koju je ranije nosila za potrebe snimanja spota.

Pašić tvrdi da je to objašnjenje stvarno 'mutno' i nije mu jasno zašto se oko dolaska Lepe Brene u Hrvatsku stvara tolika pompa, odnosno zašto je srpska pjevačica dočekana s tako raširenim rukama? Ono što ga posebno zabrinjava je da se ne ponaša prema svim glazbenicima isto, a kao primjer je naveo Thompsona, kojem se koncerti redovno zabranjuju, iako je naš čovjek. Pogledajte u prilogu IN magazina što o tome misli Zdravko Barišić, menadžer Marka Perkovića – Thompsona.