Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Aboridžini upozoravaju kako Nicole Kidman neće imati više djece u životu jer je prekršila sveti tabu i zasvirala didgeridoo. Glumica je na predstavljanju filma ‘Australia’ na njemačkoj televiziji puhnula u drugački drveni drevni instrument.


Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aboridžinska kultura brani ženama sviranje didgeridooa zbog vjerovanja kako će nakon toga ostati sterilne. Nicole Kidman nije se libila zasvirati dok je njezin kolega Hugh Jackman i zaplesao u studiju tijekom emisije uživo na njemačoj televiziji prilikom predstavljanja filma 'Australia'.

‘Ljudi su vidjeli kako je gospođa Kidman svirala didgeridoo i mislit će da je to u redu, ali takve stvari su direktna uvreda našoj kulturi i našim vjerovanjima. Za nas to znači kako je ona odlučila nemati više djece. Mislim kako prije svega nije upozata s tim tabuom, jer inače ne bi napravila nešto tako.’, izjavio je professor aboridžinskog jezika Richard Green za Daily Mail.

Vezani članci Slika nije dostupna Koja zvijezda ima bolji dekolte? Slika nije dostupna Obitelj Nicole Kidman jedna je od najvećih zemljovlasnika na svijetu

Green je još izjavio čuđenje kako Baz Luhrmann, redatelj filma ‘Australia’ ne zna za te stvari, obzirom da je tijekom snimanja filma usko surađivao s Aboridžinima.

Primjerice početkom ove godine australski izdavač HarperCollins morao se javno ispričati predstavnicima aboridžinske kulture zbog poglavlja u knjizi ‘The Daring Book for Girls’ u kojem su instrukcije za sviranje didgeridooa. U kasnijim izdanjima poglavlje je uklonjeno.