Na zaprepaštenje kćerke Sonje, na komemoraciji našeg poznatog glumca Božidara Oreškovića, koji si je prije nekoliko dana oduzeo život nisu se pojavili njegove kolege glumci.


'Htjela bih se zahvaliti svim tatinim kolegama glumcima koji nisu došli na komemoraciju. To je užasno, više nikad neću ući u kazalište, ni ja ni moje prijateljice', kazala je ljutita i razočarana Sonja, kćer Božidara Oreškovića nakon komemoracije u HNK, koja je nakon toga sa sestrama Larisom i Dinom napustila kazalište, izvještava 24 sata.

Vezani članci Dženaza i ukop 19 novoidentificiranih žrtava genocida u Srebrenici - 5 U Srebrenici pokopani ostaci 19 žrtava genocida: "Istina o zločinima ne može se promijeniti" Komemoracija za 402 poginule djece tijekom Domovinskog rata - 1 Odana počast za 402 djece poginule u Domovinskom ratu: ''Jedan svećenik mi je rekao da vrijeme nosi svoje. Ne nosi. Sve je teže i teže"

Sanja Ivić, ravnateljica drame zagrebačkog HNK izjavila je da razumije reakciju kćeri Božidara Oreškovića, te da poluprazno gledalište na komemoraciji našeg poznatog glumca stvarno nije bilo lijep prizor.

>> Božidar Orešković objesio se u šumi

'Mnogi glumci imaju opravdane razloge jer su na Dubrovačkim ljetnim igrama, na Brijunima, a i zbog prosvjeda radnika Croatia Airlinesa ovih dana se bilo teško vratiti u Zagreb, ali to, naravno, ne mogu reći njegovoj kćeri koja je izvan sebe, a i ima potpuno pravo. Dio kolega je u Zagrebu, no oni jednostavno nisu mogli doći ovamo jer je Božo otišao na tako ružan način. Mnogi se ne mogu s time suočiti pa čak ni kolega Ačimović koji je nakon govora otrčao u suzama', zaključila je Sanja Ivić.

Božidar Orešković pronađen je mrtav u subotu u šumi u blizini Velike Gorice. Orešković je bio obješen za drvo, a pronašli su ga pripadnici Gorske službe spašavanja koji su tragali za njim, a njegova smrt je bila potpuni šok za članove obitelji, kao i mnoge kolege, poznanike i glumce. Dejan Ačimović je na komemoraciji održao govor, a nazočni i su još bili Špiro Guberina, Milan Bandić i i Duško Ljuština, između ostalih.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju