Glumac Goran Navojec govori o najnovijem filmu, hrvatskom licemjerstvu, revoluciji i bračnom životu.


Početkom studenog u hrvatskim kinima počinje se prikazivati crnohumorni triler 'Šuma Summarum' redatelja Ivana Gorana Viteza. Jednu od uloga u filmu o kojem su mišljenja zbog eksplicitnih sena dijametralno suprotna glumi i Goran Navojec. Njemu je pripala uloga lokalnog divljaka koji za razliku od svojih neprijatelja koji 'ubijaju' paintball lopticama udarce uzvraća pravim mecima.

Vezani članci Remy Bossu i Magdalena Rendulić Razgovarali smo sa šefom organizacije čije objave mnogi u Hrvatskoj sa zebnjom iščekuju: "Ako postoji netko tko tvrdi da može predvidjeti potrese - maknite se od njega" Slika nije dostupna Goran Navojec: Kada je ljuta supruga mi ne da jesti!

'U toj se šumi razvila jedna od mojih životnih uloga, pater familijasa koji je sklon svemu i svačemu, a koji je zajedno sa svojom suprugom i djecom intelektualno, interesno i duhovno posve posebna obitelj. O filmu mogu samo reći da je kritika sjajna', za Dnevnik.hr rekao je Goran Navojec. Međutim, kritike na film i nisu tako sjajne, barem jedne polovice mišljenika koji ga smatraju 'najgorim hrvatskim filmom u povijesti'. Upitali smo Gorana kako to komentira.

Je li Navojec naš Che Guevara?

'Ja film nisam gledao, tako da to ne mogu komentirati, no prema scenariju koji sam čitao i dijelovima filma koje sam snimao mislim da je film jedna dobra kritika malograđanskog društva i tipičnih hrvatskih zabluda od kojih se teško ograditi, a koje naravno utječu na nas, jer smo progutali tu tabletu surovog kapitalizma, a čije ćemo djelovanje teško moći izdržati ukoliko ne postignemo povijesnu revoluciju.' Budući da je revoluciju teško provesti, jer se ne nazire vođa koji bi podignuo šaku i pokrenuo otpor, upitali smo Gorana ima li neku recept za revoluciju ili bi je čak on volio pokrenuti. 'Samo neka mene ne zovu Che Guevara, sve ostalo može!'

Budući da se u filmu pojavljuju brojne scene silovanja, incesta, trash scena, seksa s kokoškama, klistiranja i slično, Goran iznosi mišljenje kako će takav scenarij djelovati na konzervativno društvo u kojem živimo. 'Ha, društvo je dovoljno licemjerno da to prolazi. S jedne strane će okretati pogled, a s druge svakodnevno djelovati kao akteri u tim scenama. Dakle, kada ih sve staviš u kinodvoranu djelovat će drugačije od onoga kako djeluju po odborima, pod čime mislim obitelj, mjesnu zajednicu, grupu prijatelja i slično.'

Kako je film 'Šuma Summarum' film prvijenac Ivana Gorana Viteza, Goran je otvoreno rekao kako je doživio njihovu suradnju te što misli o mladom redatelju. 'Raditi s njim je bilo strašno! On je izuzetno mlad redatelj, ali je zato jako nedarovit. On je jednostavno muškarac koji ne zna što neće', u svojem stilu rekao je glumac s kojim smo na kraju intervjua razgovarali o bračnom životu.

Showbizz: Kako bračni život?

Goran: K'o vam jebe mater!

Showbizz: Hahahahaha

Goran: Evo vam jedan fini klasični katolički odgovor o braku

Showbizz: Katolički prije svega, da!

Goran: U biti imam odgovor! Oženite se pa ćete vidjeti!

Fabula filma

Članovima hrvatske marketinške agencije, odnedavno u vlasništvu Nizozemca, novi gazda, mladi Rinus Jongbloed, priuštio je akcijski vikend koji uključuje rafting na divljim vodama i paintball bitku, a sve u cilju popularnog team buildinga. Nakon raftinga koji završava incidentno, dvije se grupe zapute na zadatak u šumu. Manje ili više sretni što sudjeluju u ovoj 'igri za odrasle', probijaju se šumom u kojoj ih čekaju nemala iznenađenja - lokalna obitelj koja im radi o glavi, slučajni izletnički par, sumnjivi instruktori i fatalne nesreće. A kako se dan bliži kraju, svima polako postaje jasno da životi onih koji iz svega ovoga izvuku živu glavu više nikada neće biti isti.
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju