Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od događaja sezone je predstava 'Out of Context - for Pina' flamanskog redatelja i koreografa Alaina Platela.


Festival svjetskog kazališta, nezaobilazan događaj za sve ljubitelje vrhunskog teatra, od 17. rujna do 2. listopada u zagrebačkom ZKM-u i HNK ugostit će poznata imena s njhovim najnovijim ostvarenjima.

Vezani članci U stampedu na vjerskom festivalu u Izraelu poginule 44 osobe - 1 VIDEO U stampedu u Izraelu poginule najmanje 44 osobe, među žrtvama i djeca - premijer Netanyahu: "Ovo je velika katastrofa" Margareta Ferek Petrić 60. rođendan najvažnijeg festivala – MBZ ove godine u četiri bloka – očekuje nas bogat i raznovrstan program

Jedan od događaja sezone je predstava 'Out of Context - for Pina' flamanskog redatelja i koreografa Alaina Platela, poznatog po spektakularnim inscenacijama s mnoštvom glumaca i glazbenika te senzacionalnim plesačima. Taj eksplozivan komad snažnog fizičkog naboja, koji je prikazan od Beča i Pariza do Avignona, dirljiva je posveta Pini Bausch, nedavno preminuloj umjetničkoj legendi. Kritičari 29 europskih zemalja proglasili su 'Out of Context' najboljom predstavom godine.

FSK u Zagreb prvi put dovodi i kultnog berlinskog redatelja Franka Castorfa s raskošnim spektaklom 'U Moskvu! U Moskvu!' prema Čehovljevoj drami 'Tri sestre', savršeno dizajniranu i provokativnu predstavu koja je prava delicija za kazališnu publiku. Osim Castorfa, iz Berlina dolazi i proslavljeni 'Megalopolis' slavne koreografkinje Constanze Macras. Stanislas Nordey zajedno s Richterom postavlja prizore iz intimnog dnevnika 'Moj tajni vrt' tako da sve izgleda kao čitanje poezije. Protagonist je depresivni redatelj u krizi koji boravi u šangajskom hotelu dok postavlja operu.

Usmjerenost Festivala svjetskog kazališta na suvremenu umjetnost u kojoj se prepleću teatar, ples i likovnost potvrđuje i dolazak slavne belgijske skupine Peeping Tom koja će i otvoriti Festival s predstavom 'Ulica Vandenbranden 32'. Karte su u prodaji od 6. rujna na blagajni ZKM, u Teslinoj 7.