Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zrinka Cvitešić jedna je od pet glumica nominiranih za EFA (European Film Awards) nagradu.


Dodjela će se održati 4. prosinca u Tallinnu u Estoniji, a za najbolje će glasovati više od 2.300 članova Europske filmske akademije. Osim Zrinke, koja je nominaciju zaradila ulogom Lune u filmu 'Na putu' redateljice Jasmile Žbanić, za najbolju europsku glumicu su nominirane i njemačka glumica Sibel Kekill za ulogu u filmu 'Die Fremde' redatelja Feoa Aladaga, britanska glumica Lesley Manvile za ulogu u filmu 'Another Year' redatelja Mikea Leigha, austrijska glumica Sylvie Testud za ulogu u filmu 'Lourdes' redateljice Jessice Hausner i nizozemska glumica Lotte Verbeek za ulogu u filmu 'Nothing Personal'.

>> Zrinka Cvitešić među osam najvećih talenata na svijetu!

Vezani članci Slika nije dostupna Oni se jednostavno ne odljepljuju jedno od drugoga! Slika nije dostupna Seks, droga, tučnjave i kuća puna rabljenih kondoma

Za najbolji europski film su nominirani tursko-njemački film 'Bal', francuski film 'Des Hommes Et Des Dieux', 'The Ghost Writer' Romana Polanskog, španjolsko-argentinski film 'El Secreto De Sus Ojos' i njemački film 'Soul Kitchen'. Za najboljeg europskog glumca su nominirani Jakob Cedergren, Elio Germano, Ewan McGregor, George Pistereanu i Luis Tosar, a za najboljeg redatelja Olivier Assayas, Semih Kaplanoglu, Samuel Maoz, Roman Polanski i Paolo Virzi.