Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni glumac u bolivudskom filmu o Adolfu Hitleru, čije bi snimanje uskoro trebalo početi, odustao je od uloge i ne želi glumiti Hitlera, nakon prosvjeda židovskih grupa i kritika brojnih povjesničara.


Bolivudski glumački veteran Anupam Kher, koji je trebao utjeloviti njemačkog diktatora u filmu 'Dragi prijatelju Hitleru', odustao je od snimanja, objasnivši kako ne želi povrijediti osjećaje mnogobrojnih ljudi.

Vezani članci Fotografija Hitlera i djevojčice (Foto: Profimedia) Hitler u zagrljaju sa židovskom djevojčicom: Fotografija koja otkriva skrivenu stranu monstrumova života Ilustracija predsjednika Filipina Rodriga Dutertea (Foto: AFP) Duterte nazvao Hitlera ludim tijekom posjeta Yad Vashemu

'Ponekad su ljudske emocije puno važnije od filmske industrije i zato odustajem od ove uloge', napisao je na blogu internetske stranice Twitter.

'Hvala vam na različitim reakcijama na moju prvobitnu odluku o prihvaćanju uloge. Nakon 400 filmova snimljenih u zadnjih 26 godina, mislim da imam pravo pogriješiti, ali se zbog toga ne osjećati nesretno', napisao je.

>> Bollywood snima film o Adolfu Hitleru

Najava snimanja filma pokrenula je lavinu nezadovoljstva i prosvjede među 6.000 članova židovske zajednice koja živi u zapadnoj indijskoj pokrajini Naharashtri. (Hina)