Slijepi indijski dječak postavio je svjetski rekord u rolanju na koturaljkama ispod vrpce podignute na visinu od 19.05 centimetara.


Trinaestogodišnji Indrapal Ahirwar rekord je postavio u lokalnoj školi u koju su ga bodriti došli svi njegovi prijatelji.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Gettyimages) ''Bila sam u njihovim raljama, ne daj Bože nikome... Nisam imala priliku dokazati da mogu brinuti o svojoj bebi. Moje dijete je živo, oštećenog zdravlja, ali živo" Ivka Kaurinović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Osijeku 02 Ravnateljica osječkog Centra za socijalnu skrb: "Majka je svojim ponašanjem direktno ugrozila život i zdravlje djeteta"

Čitava radnja je smještena u grad Indore, u središnjoj Indiji.

Kako bi ostvario ovaj zahtjevan zadatak, dječak je nekoliko mjeseci morao trenirati veoma naporno. Vjerojatno mu je zbog toga postavljanje rekorda još i slađe.

'Nije važno što mi je Bog uskratio osjetilo vida. Zbog toga mi slijepci nismo slabiji niti manje važni od ostalih ljudi. Možda smo upravo zbog toga i bolji', priča ovaj poseban dječak koji, kad odraste, želi postati trener koturanja za slijepu djecu.

Njegov trener, koji podučava slijepu djecu, tvrdi kako mladić itekako obećava.

'Veoma smo se trudili kako bismo usavršili Indrapalove koturaške vještine. No, najteži dio posla odradio je on sam', priča trener te dodaje kako je upravo ovaj dječak njegov najbolji učenik. 'Razlog tome su njegova rastezljivost i discipliniranost'.

Kako bi se uvjerili u dječakov uspjeh, iz Guinnessove knjige rekorda već su zatražili video snimku koturanja.

Inače, Indrapalov otac radi kao zidar u New Delhiju, dok mu majka s braćom i sestrama živi u obližnjem selu. Njega su poslali u Indoresku školu 'Helen Keller Shiksha Academy', u kojoj je obrazovanje besplatno za slijepu djecu.