Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

56-godišnja Norvežanka je u proteklih devet godina iz prodavaonica u Oslu i okolini ukrala više od tone i pol odjevnih predmeta, objavio je norveški tisak.


Prema listu "Aftenposten", kleptomanka i njezina kćer uhvaćene su u listopadu "na djelu". Tijekom istrage se ispostavilo da su samo u jednoj robnoj kući s modnom odjećom ukrale odjevnih predmeta za više od 50 tisuća eura. Svoj plijen gomilale su u divovskoj hrpi u zajedničkom stanu.

Vezani članci Pride zastava u Hamburgu Iskupljenje za desetljeća diskriminacije: Njemački zastupnici izglasali odštete gej vojnicima Neispravni umetci za grudi - 3 Više od 2500 žena podiglo tužbu: Sud žrtvama neispravnih umetaka za grudi odredio odštetu

Vrijednost sve ukradene robe procjenjuje se na najmanje 150 tisuća eura. Žena, uvjereni su istražitelji, ništa nije prodavala od svog plijena. Odjeću je krala samo zbog uzbuđenja, priznala je kleptomanka pred sudom. 

U psihijatrijskom vještačenju utvrđeni su klasični simptomi kleptomanije: teška depresija i manjak samopoštovanja, zbog čega je sud odbio kaznu zatvora koju je tražilo tužilaštvo. Ženi je izrečana mjera obveznog liječenja i plaćanje odštete od 50 tisuća eura.