Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

56-godišnja Norvežanka je u proteklih devet godina iz prodavaonica u Oslu i okolini ukrala više od tone i pol odjevnih predmeta, objavio je norveški tisak.


Prema listu "Aftenposten", kleptomanka i njezina kćer uhvaćene su u listopadu "na djelu". Tijekom istrage se ispostavilo da su samo u jednoj robnoj kući s modnom odjećom ukrale odjevnih predmeta za više od 50 tisuća eura. Svoj plijen gomilale su u divovskoj hrpi u zajedničkom stanu.

Vezani članci Erna Solberg Možete li zamisliti ovo u Hrvatskoj? Inače za to ne kažnjavaju građane, ali su premijerku opalili po džepu Natezanje odjeće Nisu baš suptilne: Odjeća ih samo sputava pa stalno pronalaze načine kako da je skinu

Vrijednost sve ukradene robe procjenjuje se na najmanje 150 tisuća eura. Žena, uvjereni su istražitelji, ništa nije prodavala od svog plijena. Odjeću je krala samo zbog uzbuđenja, priznala je kleptomanka pred sudom. 

U psihijatrijskom vještačenju utvrđeni su klasični simptomi kleptomanije: teška depresija i manjak samopoštovanja, zbog čega je sud odbio kaznu zatvora koju je tražilo tužilaštvo. Ženi je izrečana mjera obveznog liječenja i plaćanje odštete od 50 tisuća eura.