Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što su 30 godina sumnjali da su im dijete zamijenili u bolnici, kineski bračni par iz Malezije slučajno je pronašao svog biološkog sina te razmišljaju o tužbi protiv bolnice.


Odgajan kao musliman, a zadirkivan zbog svog kineskog izgleda, 29-godišnji Zulhaidi Omar je oduvijek osjećao da ne pripada 'svojoj' malezijskojobitelji. S 13 godina, čak je i pobjegao iz roditeljskog doma. 

Vezani članci Automobil, ilustracija - 3 Pregrijana vozila prava su opasnost, evo koliko treba kockici leda da se otopi u vrućem autu Ilustracija (Foto: Thinkstock) U rodilištu im dali krivu bebu: Roditelji iz Podgorice stigli kući i shvatili da dijete koje su donijeli nije njihovo

I njegovi biološki roditelji oduvijek su sumnjali da nešto nije u redu. Njihovo peto dijete, dječak Tian Fa, imao je taman ten i bio je potpuno različit od ostale djece. Zlonamjerni susjedi uvijek su govorili da je bio plod ljubavne afere Teove žene. 

Klupko se počelo odmotavati kada je u supermarket u kojem Omar radi ušla žena koja je primijetila veliku fizičku sličnost sa svojim ocem. Njezine tvrdnje dodatno su pojačale njegove dugogodišnje sumnje. 

"Pristao sam na DNA test i rezultati su potvrdili da su oni zaista moji biološki roditelji. Djevojka koja me je 'prepoznala' je bila moja starija sestra", rekao je Zulhaidi koji sada želi promijeniti ime i napustiti islam da bi prešao na budizam. No, to je veliki problem jer se u Maleziji promjena vjere smatra  neoprostivim grijehom.

Omar sada živi sa svojim biološkim roditeljima, 66-godišnjim Teo Ma Leongom i 62-godišnjom Lim Sik Haiom. 

"Kada su me pronašli bio sam šokiran jer sam mislio da nikada neću pronaći svoje prave roditelje. Trebalo mi je 6 mjeseci da ih počnem zvati mamom i tatom", rekao je Omar. 

Za razliku od Zulhaidija Omara, Tian Fa, koji je odrastao u domu njegovih bioloških roditelja, ne želi tražiti svoje 'prave' roditelje, a u međuvremenu se i oženio Kineskinjom. 

"Mi smo ga odgojili kao svojeg, iako smo znali da je naš pravi sin negdje drugdje", rekao je Teo. 

Obitelj razmišlja o podizanju tužbe protiv bolnice.