Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pijani 24-godišnji Kolumbijac jučer se u sportskom automobilu Toyota Celica provozao Španjolskim stubama u Rimu, misleći da je svjetski poznati spomenik najobičnija gradska ulica.


Mladić je najduže i najšire stube u Europi zamijenio za ulicu i tek na pola puta shvatio svoju pogrešku. Tada je izašao iz auta i pokušao ga odgurati nazad uz pomoć prolaznika koji su se vraćali iz obližnjeg disco kluba. 

Vezani članci Opasan dizajn Loši majstori mogu biti opasni po život, pogledajte ova nedjela od kojih doslovno boli glava Zabava ih prizemljila (Foto: klyker.com) Što će im treća žica kad imaju alkohol: Znaju kako se uzemljiiti i bez obrtničke škole

To se, naravno, pokazalo nemogućim, pa su Toyotu odlučili pogurati nizbrdo. U međuvremenu je stigla i policija, koja je privela Kolumbijca zbog vožnje u pijanom stanju. 

Policija je pozvala i stručnjake koji će procijeniti je li na stubama iz 18. stoljeća počinjena šteta. 

Ovaj se incident dogodio samo mjesec dana nakon što je skupina pijanih imigranata s fontane Barracia iz 17. stoljeća odvijačem pokušala izgrebati Papin grb. Oni su početkom mjeseca osuđeni na 12 mjeseci zatvora. 

No, ova vožnja Španjolskim stubama nije prva. Godine 1963. poznati je policajac u Ferrariju (koji je u to vrijeme bio standardni dio policijske opreme) po njima slijedio lopova.  1993. jedan se Rom uspio spustiti do kraja u ukradenom Mercedesu, no ulovljen je na  Piazzi di Spagna. 2003. je motorist iz Rima krivo skrenuo, no uspio se zaustaviti na prvoj terasi.