Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Englesko pravosuđe danas je pokrenulo istragu o smrti princeze Diane i njezina pratioca Dodija Al-Fayeda, više od deset godina nakon događaja, što je prilika za Dodijeva oca da ponovi optužbe o kraljevskoj zavjeri.


"Borim se već deset godina. Konačno ću imati porotu sastavljenu od običnih građana i nadam da će donijeti odluku kojoj ću vjerovati, da je mog sina i princezu Dianu ubila kraljevska obitelj", ponovio je Mohamed Al-Fayed na ulazu u Visoki sud u Londonu.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Lady Di je znala da će je Charles ubiti' Slika nije dostupna Lady Di je do danas ostala Princeza naroda

"Znam da su ubijeni i siguran sam da će porota sastavljena od običnih ljudi potvrditi sve moje sumnje u zadnjih deset godina... Nadam se da ću dobiti presudu kojoj se nada cijela nacija", dodao je milijarder.

>> Europski sud odbacio Fayedovu žalbu na istragu o Dianinoj smrti 

Al-Fayed vjeruje u zavjeru predvođenu princem Philipom, suprugom kraljice Elizabete II., kojom se željelo spriječiti brak Diane i muslimana.

Francuska i britanska policija su, međutim, zaključile da se radilo o "tragičnoj nesreći" u tunelu ispod pariškog mosta Alma 31. kolovoza 1997. 

Sad je na engleskom pravosuđu da pokrene vlastitu istragu. Taj postupak, specifičan za Englesku i Wales, može biti pokrenut tek nakon završetka policijske istrage.

Sudska istraga ima za cilj određivanje okolnosti nasilne ili
neobjašnjive smrti. To nije suđenje, nema optuženika ni presude.

Scott Baker, sudac koji vodi istragu, upozorio je porotnike da bi saslušanje moglo trajati šest mjeseci.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju