Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Richard Hatch prebačen je u zatvoru u Oklahomi na odosluženje kazne od 51 mjesec. Zvijezda televizijskog realitya ''Opstanak'' u zatvoru je završio zbog neplaćanja poreza na osvojenu nagradu od milijun dolara.


Savezni sud u svibnju je osudio Hatcha (45) na 51 mjesec zatvorske kazne zbog neplaćanja poreza. Richard je iz istražnog zatvora prebačen u zatvor u Oklahoma Cityju. 

Vezani članci Novčanice Oceanovih sedam: Prevarama podebljale bankovni račun za nekoliko milijuna kuna Kako lokalni čelnici upravljaju našim novcem? - 7 Kako su lokalni čelnici upravljali novcem građana? Institut za javne financije objavio veliku analizu, pogledajte tko je najbolji, a tko najgori

Uz neplaćanje poreza na nagradu osvojenu u ''Opstanku'' Richard je optužen kako nije platio porez niti na zaradu od 327,000 dolara za vođenje radio emisije, kao i na svoju imovinu koja vrijedi oko 28.000 dolara. 

Hatch se žalio na presudu tvrdeći kako nije namjerno propustio platiti porez. Tužitelji svoje optužbe temelje na neplaćanju poreza zbog pohlepe. 

Richard inače to nije prvi susret sa policijom i pravosuđem. U travnju 2000. godine uhićen je pod optužbom za zlostavljanje devetogodišnjeg sina. Kanije su optužbe odbačene.