Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Popis gostiju bio je "prepolovljen", a ranije dogovoreno mjesto sastanka potpuno izmijenjeno, no Shlomi Boskila (29) i Maya Lugasi (22) u četvrtak su se ipak uspjeli vjenčati - u podzemnom skloništu.


Unatoč upozorenjima da bi Kirijat Šmona mogao biti zasut Hezbollahovim raketama mladi par odlučio je održati vjenčanje.

Vezani članci Horor Užas, ne gledajte ako imate problema sa srcem! Cura je mislila da vidi nešto u mraku, a dečko joj nije vjerovao Sami svoji redatelji Kreativnost im spašava vezu u izolaciji: Zabavljaju se oponašanjem scena iz kultnih filmova

Devetodnevno raketiranje Hezbolaha nekih izraelskih gradova prisilili su stanovništvo sjevernog Izraela da dane provodi u skloništima.

Ukupno 75 osoba, među kojima su barem polovicu činili novinari, uspjeli su se nagurati u ne baš velikom skloništu, u kojemu je većina uzvanika bila prisiljena stajati, jer nije bilo dovoljno mjesta za sjedenje. 

- Vjenčanja obavljam već 25 godina, no ovo je prvo vjenčanje koje sam sklopio u skloništu, rekao je rabin Nissim Malka. 

Kad je Boskila zgazio čašu, što je dio židovske tradicije koji znači da je ceremonija vjenčanja završena, uzvanici su se počeli veseliti uz glasnu glazbu DJ-a koji je puštao tradicionalne hebrejske pjesme, ali i glazbu za ples. 

- U početku mi je bilo malo neobično, no sad kad smo se vjenčali, sve mi je super, rekla je mlada odjevena u dugu haljinu bez naramenica. 

Boskila je bio u trapericama i bijeloj košulji, a gostima su, s obzirom na okolnosti, jelo i piće poslužili na plastičnim tanjurima i u plastičnim čašama.