Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Projekt novog, 1,1 milijardu dolara vrijednog, parka u Dubaiju obećava da ćete biti bliži prapovijesnom dobu nego ikada prije. Nazvan Restless Planet, park će predstaviti više od 100 elektorničkih dinosaura 40 različitih vrsta.


Zamislite kako vas posvuda slijedi gladni Tyrannosaurus rex jer vas doživljava kao večeru. 

Vezani članci Oštećeni spomenici u Puli u Titovom parku - 2 Opet je netko u Puli šarao po Titovu parku: Na meti spomenik palim borcima Spajanje zadnjih dijelova Pelješkog mosta - 10 Spajanje posljednjih dijelova Pelješkog mosta

Restless Planet, bit će tematski park, dom najveće kolekcije elektroničkih dinosaura. Prvi je predstavljen upravo T-rex, a bit će ih ukupno 109. 

Park je u početnoj fazi izgradnje, a sigurno je da će u jednu od najpopularnijih turističkih svjetskih destinacija, Dubai, dovesti još turista željnih avanture i noviteta.

Otvaranje je planirano za kraj 2008. godine, a park je smješten u dijelu Dubaija kojim vlada zabava, City of Arabia. 

Iako se detalji drže u priličnoj tajnosti, projektanti su u javnost pustili promotivnu video snimku, upravo s glavnom zvijezdom, T-rexom.

No osim zabave, park će pružati i mogućnost da nešto naučite. 

'Restless Planet predviđa vizualno, zvučno i taktilno iskustvo. Posjetitelji će imati mogućnost iskusiti neke trenutke koji su se događali davno u prošlosti planeta', kaže jedan od direktora projekta Mustafa Galadari. 

'Ekstremno, realistično i zastrašujuće, ali u isto vrijeme i poučno iskustvo, Restless Planet će na više od 46 tisuća četvornih metara pružati nevjerojatnu zabavu', izjavio je Galadari.