Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odao ih mobilni skener

Carinici otkrili četvoricu migranata u hladnjači s jabukama: "To je izuzetno rizično, za mnoge može biti fatalno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski su carinici na graničnom prijelazu Horgoš uhvatili četvoricu migranata koji su pokušali ilegalno prijeći u Mađarsku. Bili su skriveni u hladnjači punoj jabuka.

Migrante u prepunoj hladnjači s jabukama u petak je odao mobilni skener. Carinici su između paleta s voćem primijetili ljudske siluete pa je hladnjača odmah otvorena, a njezin sadržaj detaljno pregledan.

Pročitajte i ovo Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Osvrnuo se i na Milanovića Božinović o migrantima koji dolaze u Hrvatsku: "Oni kod nas dobiju 20 eura. Nemamo miigrantski problem" Ilustracija Kod Slavonskog Broda Policija spriječila novi pokušaj krijumčarenja: Imali su razrađenu taktiku, ali...

Radi se o pošiljci jabuka koje su iz Srbije trebale biti prevezene u Britaniju. U hladnjaču su se uvukla četvorica Afganistanaca koji su na taj način pokušali prijeći granicu. Predani su policiji, a kamion s jabukama pušten je na daljnji redovni carinski postupak.

"Krijumčarenje ljudi u hladnjačama izuzetno je rizično, a za mnoge migrante može biti i fatalno jer provode puno vremena u hladnom i skučenom prostoru jer su im željene krajnje destinacije udaljene više tisuća kilometara", priopćeno je iz Uprave carine Srbije. Dodaju da je tijekom 2019. godine spriječeno više od 1300 ilegalnih prelazaka granice na teritorij zemalja Europske unije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene