Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hrvati na letu šokirani

13 pomoraca završilo na razgovoru s policijom zbog incidenta u avionu: "Napili su se, pušili, napali stjuardese. Jedan idiot im je pobjegao, pa sam ga ja uhvatio"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na letu kojim su u Crnu Goru došli pomorci s broda Royal Caribbean 15-ak njih uhićeno je zbog skandaloznog ponašanja u avionu. Kako su ispričali hrvatski pomorci, kojih je na letu bilo 89, u avionu je zamalo izbila tučnjava, a napadnute su putnica i stjuardesa.

U petak ujutro avion s 320 pomoraca kompanije Royal Caribbean sletio je u Crnu Goru, a prema podacima crnogorske vlade, u njemu se nalazilo 89 pomoraca iz Hrvatske, 25 iz Albanije, 37 iz Bosne i Hercegovine te njih 26 iz Srbije, a 15 njih iz Crne Gore uhićeno je pri slijetanju u Podgoricu.

Pročitajte i ovo EasyJet avion Svi odahnuli Bizaran incident na letu iznad Sredozemnog mora: Kapetan aviona morao prinudno sletjeti zbog bučnog para Davor Božinović Vjeruje u rad hrvatskih institucija Božinović o uhićenjima na Geodetskom fakultetu: "Ministrica je sve iscrpno objasnila, institucije rade svoj posao"

Jedan od hrvatskih pomoraca iz aviona za Morski.hr izjavio je kako su jedva izašli iz aviona.

"Skoro su nas vratili natrag. Napili su se, pušili u avionu, napali stjuardese. Jedan idiot im je pobjegao, pa sam ga ja uhvatio i njega su uhitili", ispričao je jedan od Hrvata.

"Svi se sigurno autobusom vraćamo kućama i nitko nije sudjelovao u incidentu", izjavio je anoniman pomorac te dodao da više od 24 sata nisu spavali i prilično su iscrpljeni. Incident smatraju sramotnim. Njegov kolega dodao je kako su svi hrvatski pomorci sigurni.

Napali stjuardesu jer im je htjela uzeti cigarete i alkohol

Protupožarni alarm navodno se upalio 20 puta. 

"Stjuardesa je izgrebana po vratu i sramota je da od 143 crnogorska pomorca njih 10 posto uhiti policija", izjavio je crnogorski pomorac. Navodno su crnogorski pomorci napali stjuardesu kad im je htjela uzeti cigarete i alkohol.

"Nju je išao braniti kolega, pa je zamalo izbila tučnjava. Onda su pijani neku curu putnicu isto napali", ispričao je jedan od Hrvata, još uvijek šokiran incidentnom u avionu.

Inače, crnogorski i srpski pomorci prosvjedovali su na brodu kompanije zbog toga što su se zbog posljedica pandemije koronavirusa nisu mogli vratiti svojim domovima.

Ispitana i četiri Hrvatska građana

Povodom navoda objavljenih danas u pojedinim srbijanskim medijima da je u “zračnoj luci Podgorica uhićeno 15 crnogorskih pomoraca” državni tajnik u MUP-u i rukovoditelj Operativnog stožera za provođenje aktivnosti u vezi povratka crnogorskih državljana iz inozemstva Dragan Pejanović je priopćio je da tijekom leta pojedini putnici nisu poštivali pravila letjenja.

"Dakle, bilo je upotrebe alkohola i cigareta, o čemu je posada obavijestila policiju. Policija je nakon slijetanja u suradnji s posadom identificirala 13 građana, od kojih su četiri crnogorska državljanina, četiri državljanina Hrvatske, četiri državljanina Bosne i Hercegovine i jedan državljanin Republike Srbije. Te osobe su dovedene u policijsku postaju zračne luke, gdje je s njima obavljen razgovor, a uzete su izjave i od stjuarda i stjuardese koji su priopćili da se ovi građani nisu pridržavali pravila koja važe prilikom letjenja. Na stjuardu i stjuardesi nije bilo vidljivih ozljeda, niti su oni ukazivali na bilo koju vrstu fizičkog kontakta, osim na nepoštivanje pravila koja važe na letu. Crnogorski državljani su otišli u karantenu, a 177 državljana zemalja regije autobusima je prebačeno do graničnih prijelaza s Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Albanijom", kazao je Pejanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene