Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAGIČAN KRAJ

VIDEO/FOTO Šok u Maroku zbog smrti dječaka, tuguje cijeli svijet: "Rayanova hrabrost će ostati u našem sjećanju i bit će nam inspiracija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maroko je u nedjelju u šoku nakon što su spasilačke ekipe pronašle petogodišnjeg dječaka mrtvog na dnu bunara u tragičnom svršetku teške petodnevne akcije spašavanja koju je pratio cijeli svijet.

Teška sudbina malog Rayana zaokupila je pozornost cijelog svijeta otkako je u utorak poslijepodne pao u bunar, a njegova tragična smrt šokirala je Maroko i rastužila mnoge.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Bunar (Ilustracija: Guliver/Thinkstock) preuzak otvor Već dva dana spasioci pokušavaju izvući 5-godišnjaka iz bunara dubokog 32 metra. Spustili mu masku s kisikom, hranu i vodu

Tijekom operacije spašavanja iz dna 32 metara dubokog bunara, vlasti su upozorile da nisu znale je li još uvijek živ i upravo je kraljevska palača objavila da je pronađen mrtav.

"Nakon tragične nesreće koja je Rayana Orama stajala života, njegovo visočanstvo kralj Muhamed VI. pozvao je k sebi roditelje stradalog dječaka", stoji u izjavi kraljevskog dvora.

Pročitajte i ovo Spašavanje dječaka u Maroku - 1 Kopa pet buldožera Treći dan spašavanja dječaka Rayana (5) iz bunara dubokog 32 metra: "Ova faza bi mogla postati vrlo teška"

Do subote poslijepodne, spasilačke su ekipe buldožerima i utovarivačima iskopavale zemlju do dubine na kojoj je dječak bio zarobljen, a zatim su počeli bušiti horizontalni tunel kako bi doprli do njega sa strane.

No, postupak je značajno usporen jer su spasioci morali raditi ručno kako bi izbjegli bilo kakve vibracije koje bi mogle dovesti do odrona tla na nesretnog dječaka, rekle su lokalne vlasti.

Tisuće ljudi okupile su se i u znak solidarnosti čak i kampirale ispred mjesta događaja proteklih dana gdje se napetost mogla rezati nožem.

Neki su pljeskali da bi ohrabrili spasioce, pjevali religijske pjesme ili molili, unisono ponavljajući Allahu akbar (Bog je najveći).

Pročitajte i ovo Bunar (Ilustracija: Guliver/Thinkstock) preuzak otvor Već dva dana spasioci pokušavaju izvući 5-godišnjaka iz bunara dubokog 32 metra. Spustili mu masku s kisikom, hranu i vodu

Radnici su pokušali dječaku dostaviti kisik i vodu, no nije bilo jasno je li ih mogao koristiti.

Roditelji dječaka viđeni su kako hodaju niz horizontalni tunel, vidno slomljeni, prije no što su se vratili i vozilom hitne pomoći otišli bez riječi.

Obitelj tek mora najaviti datum sprovoda, no sukladno muslimanskoj tradiciji, treba se održati uskoro, načelno već u nedjelju.

Nižu se reakcije na tragičan kraj dječaka

Ryanova smrt rastužila je ljude diljem svijeta. Brojni korisnici društvenih mreža opraštaju se od mališana.

Na Facebooku se oglasio i francuski predsjednik Emannuel Macron koji je napisao: "Večeras želim reći obitelji malog Rayana i svim Marokancima da dijelimo njihovu bol."

"Rayanova hrabrost će ostati u našem sjećanju i bit će nam inspiracija", napisao je nogometaš Milana Ismael Bennacer na Twitteru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene